NaslovnicaVijestiDimitar Berbatov imenovao 11 najboljih igrača sa kojima je ikad igrao

Dimitar Berbatov imenovao 11 najboljih igrača sa kojima je ikad igrao

Bivši napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov imenovao je 11 najboljih igrača sa kojima je dijelio svlačionicu u svojoj profesionalnoj karijeri.

Dimitar Berbatov imenovao 11 najboljih igrača

Berbatov je proveo osam godina igrajući u Premier ligi u periodu između 2006. i 2014. godine, a nosio je dresove Tottenham Hotspura, Manchester Uniteda i Fulhama, nakon čega je otišao u Monaco.

Englesku je napustio nakon što je dva puta osvajao Premier ligu, u kojoj je postigao 94 gola u 229 nastupa i gdje je igrao rame uz rame sa nekim od najboljih igrača svih vremena.

Čak je i bio najbolji strijelac lige zajedno sa Manchester Cityjevim Carlosom Tevezom u sezoni 2010/11, a sada 35-godišnjak, koji trenutno igra za grčki PAOK, prisjetio se vremena provedenog u Engleskoj, te imenovao najboljih jedanaest suigrača.

U Berbatovom timu se nalaze skoro svi bivši igrači Manchester Uniteda, a na golu je jedan od najvećih golmana svih vremena, legendarni Edwin van der Sar.

Ispred Nizozemca u defanzivnoj liniji se alaze Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić i Patrice Evra, kojeg je opisao kao ‘brata od druge majke’.

U veznom redu također dominiraju nekadašnji igrači Manchester Uniteda. Tu su Ryan Giggs i Cristiano Ronaldo na krilnim pozicijama, a dok sredinu čuvaju Paul Scholes te Stilyan Petrov, sa kojim je Berbatov igrao zajedno u reprezentaciji Bugarske prije njegove bitke sa rakom.

U vrhu napada se nalazi Wayne Rooney zajedno sa bivšim napadačem Tottenham Hotspura Robbijem Keanom, sa kojim je također dijelio svlačionicu na White Hart Laneu.

tim

Od devet igrača Uniteda, koliko ih je u timu, samo jedan još uvijek igra za klub, a to je Wayne Rooney, koji je bio kapiten na sinoćnjoj utakmici finala FA Kupa u kojoj je njegov tim slavio rezultatom 2-1 protiv Crystal Palacea i osvojio ovaj trofej po prvi put u posljednjih 12 godina.

[su_betfair_200eura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!