NaslovnicaVijestiEnrique: Naša odbrana nije loša kao što pričaju!

Enrique: Naša odbrana nije loša kao što pričaju!

U susretu 30. kola španske Primera lige, Barcelona nije uspjela savladati Villarreal na El Madrigalu. Utakmica je završila nerješenim rezultatom 2:2, iako su Katalonci imali prednost od dva gola.

Enrique Naša odbrana nije loša kao što pričaju!

Barcelona je povela u 20. minuti, kada je jedna odbijena lopta došla do Ivana Rakitića koji rutinski matira golmana domaćih. Sergio Asenjo je u 40. minuti skrivio penal, koji je iskoristio Neymar i udvostručio prednost katalonskog tima.

U 57. minuti Cedric Bakambu je postigao pogodak za smanjenje razultata na 1:2, da bi u 63. minuti Jeremy Mathieu postigao autogol za konačan rezultat utakmice od 2:2.

Trener Barcelone Luis Enrique u izjavi poslije utakmice nije bio nezadovoljan istakvši da je protivnik bio snažan i da su, i pored remija, povećali svoju prednost na tabeli.

“U nekim trenucima utakmice smo bili dobri, i vrlo lahko je moglo i drugačije završiti. A svaki put kad povećamo prednost na tabeli je odlično! Ne, nismo loši u odbrani, pa da je tako, pobijedili bi nas. Suparnik je snažan i rezultat je pozitivan”, rekao je Enrique.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ponovo je odigrao odličnu utakmicu, a postigao je i pogodak za vodstvo svog tima. Nakon utakmice je izjavio:

“Mnogo smo truda uložili danas, ali Villarreal je jedna od najboljih momčadi u ligi, tako da nismo nezadovoljni sa ovim rezultatom”, rekao je Rakitić.

Kataloncima je ovaj gubitak bodova došao u najboljem mogućem trenutku jer je drugoplasirani Atletico Madrid doživio poraz u ovom kolu, tako da je Barcelona povećala svoju prednost nad Madriđanima na devet bodova.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!