NaslovnicaVijestiF1: Rosbergu pobjeda, sudar Alonsa i Raikkonena

F1: Rosbergu pobjeda, sudar Alonsa i Raikkonena

Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je VN Austrije voženoj na Red Bull ringu. Rosberg je ciljem prošao ispred svog timskog kolege Lewisa Hamiltona i Williamsovog vozača Felipea Masse.

Red-Bull-Ring (640 x 397)

Na startu utrke Rosberg je uspio prestići timskog kolegu Lewisa Hamiltona. Aktualni svjetski prvak je u prvim zavojima pokušao vratiti svoju poziciju, ali u tome ga je  prekinuo sigurnosni automobil. Između Fernanda Alonsa i Kimija Raikkonena je došlo do kontakta  na pravcu poslije kojeg su oba vozača završila u ogradi. Za Španjolca je ovo bilo četvrto odustajanje u nizu, a katastrofu McLaren Honde nekoliko krugova kasnije upotpunio je odustajanjem  Jenson Button.

Sigurnosni automobil se nakon nekoliko krugova vratio u boks, a Nico Rosberg je svog timskog kolegu zadržao iza sebe i nakon ulazaka u boksove. Mercedesovi vozači su izgradili solidnu prednost ispred Sebastiana Vettela na trećem mjestu, kojem je današnju utrku pokvario problem s pričvršćivanjem stražnjeg desnog kotača. Ferrarijev vozač je u boksu ostao 10 sekundi duže od planiranog pa se na stazu vratio iza Williamsovog Felipea Masse. Nijemac se do kraja utrke uspio približiti Brazilcu, ali nedovoljno za ozbiljniji napad pa se poredak prve četvorice do kraja nije mijenjao. Lewis Hamilton je utrku završio nešto manje od četiri sekunde iza Rosberga, ali je na njegovo vrijeme dodano pet sekundi jer je Britanac presjekao bijelu crtu prilikom izlaska iz pit lanea.

 

 

Valtteri Bottas je imao solidnu utrku u kojoj je imao uspješne dvoboje protiv Maxa Verstappena i Nice Hulkenberga. Finac je došao do petog mjesta, a njegova momčad iz Austrije odlazi s novih 25 bodova. Odličnu utrku je imao Nico Hulkenberg u Force Indiji. Nijemac je na krilima pobjede s 24 sata Le Mansa odvozio utrku bez pogreške te je svoj VJM08 dovezao do, za indijsku momčad, visokog šestog mjesta. Pastor Maldonado je pred kraj utrke prestigao Maxa Verstappena za sedmo mjesto, a bodove su još osvojili Sergio Perez u drugoj Force Indiji i Daniel Ricciardo u Red Bullu.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Carlos Sainz je zbog prekoračenja brzine u boksu dobio kaznu od 5 sekundi, ali je nije odradio jer je nekoliko krugova nakon toga odustao iz utrke. Španjolac je ranije prijavio gubitak snage, a to je najvjerojatniji uzrok njegovog odustajanja. Na početku utrke je odustao i Manorov Will Stevens, a nakon ulazaka u boksove i Lotusov vozač Romain Grosjean.

REZULTATI:

1. Nico Rosberg (Nje/Mercedes) 1:30:16.930

2. Lewis Hamilton (VBR/Mercedes) + 8.800

3. Felipe Massa (BRA/Williams) 17.573

4. Sebastian Vettel (Nje/Ferrari) 18.181

5. Valtteri Bottas (FIN/Williams) 53.604

6. Nico Hülkenberg (Nje/Force India) 1:04.075

7. Pastor Maldonado (VEN/Lotus) 1 krug

8. Max Verstappen (Niz/Toro Rosso) 1 krug

9. Sergio Pérez (MEKS/Force India) 1 krug

10. Daniel Ricciardo (AUS/Red Bul) 1 krug

UKUPNI POREDAK:

1. Lewis Hamilton (VBR) 169 bodova

2. Nico Rosberg (Nje) 159

3. Sebastian Vettel (Nje) 120

POREDAK KONSTRUKTORA:

1. Mercedes-AMG 328 bodova

2. Ferrari 192

3. Williams 129

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!