NaslovnicaVijestiFerdinand: Lionel Messi može uništiti plan bilo kojeg trenera

Ferdinand: Lionel Messi može uništiti plan bilo kojeg trenera

Napadač Barcelone Lionel Messi je toliko dobar da sam može uništiti plan protivničkih trenera, prema mišljenju bivšeg igrača Manchester Uniteda Rija Ferdinanda.

Lionel Messi može uništiti plan

Messi će večeras zaigrati u El Clasicu protiv Real Madrida i ukoliko postigne gol, to će mu biti jubilarni 500. gol u karijeri, a tek mu je 28. godina.

U izjavi za engleske medije, Ferdinand je pričao o večerašnjoj utakmici, te je izjavio da je ono što Messija čini tako posebnim je da ga je veoma teško zaustaviti, bez obzira što pokušavali.

“Možete napraviti kakve god hoćete planove protiv takvog igrača, ali on je sposoban uništiti taj plan i preuzeti stvar u svoje ruke, jer je nevjerovatan talent, očaravajući igrač.”

Ferdinand je također dodao da je Pep Guardiolina Barcelona bila toliko dobra da je bilo skoro nemoguće uzeti im loptu.

“Imao sam nedavno raspravu sa prijateljima o tome da li je ova ekipa Barcelone bolja od one protiv koje sam ja igrao. Razlika je u tome što ovaj tim Barcelone ima mnogo bolje igrače i više se oslanja na Messija, koji postiže većinu golova. Tim protiv kojeg sam ja igrao je igrao mnogo više timski. Više su igrali na posjed, te su radili ogroman presing i uvijek vam oduzimali loptu, tako da niste mogli ništa učiniti.”

Tim Luisa Enriquea prošle sezone je osvojio čak pet od mogućih šest trofeja, a trenutno su na dobrom putu da ponove taj uspjeh. Nijedan tim nije uspio osvojiti Ligu prvaka dva puta uzastopno, a ukoliko Messi do kraja sezone bude na svom nivou, to bi moglo poći za rukom Kataloncima.

Njegovo partnerstvo sa Luisom Suarezom i Neymarom je jedno od najboljih u povijesti igre, s obzirom na broj golova koji su postigli igrajući zajedno.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!