NaslovnicaVijestiGiuseppe Marotta: Dybala i Morata su budućnost Juventusa

Giuseppe Marotta: Dybala i Morata su budućnost Juventusa

Direktor Juventusa, Giuseppe Marotta, upozorio je sve klubove koji ciljaju na duo Paulo Dybala i Alvaro Morata, da oni nisu na prodaju i da su budućnost kluba.

morata dybala

Barcelona je povezivana sa dovođenjem Argentinskog napadača Dybale, koji je prošlog ljeta prešao u Juventus iz Palerma. Dybala je protiv Fiorentine postigao svoj osmi ligaški gol u sezoni, a Marotta iznistira da ga ne planiraju pustiti iz kluba.

“On je igrač koji napreduje iz dana u dan i još uvijek nije ni blizu svog potencijala, veoma je mlad. Iz utakmice u utakmicu pokazuje koliko vrijedi, i nemamo namjeru prodavati ga, ni sad a ni u budućnosti. Uložili smo dosta novca u njega i on predstavlja temelj za izgradnju tima za budućnost”, izjavio je direktor “stare dame”.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Dybalin timski kolega, Alvaro Morata, tokom ovog tjedna je potpisao novi petogodišnji ugovor sa talijanskim prvakom. Međutim, njegov bivši klub, Real Madrid, i dalje ima opciju otkupa njegovog ugovora, koja je dogovorena kada je Španjolac stigao u Italiju.

“Ta buy-back klauzula ne predstavlja nikakvu razliku. On će ostati s nama, veoma je kvalitetan i također je veliki potencijal kao i Dybala. Uskoro ćemo ući u pregovore sa Real Madridom kako bismo riješili sve detalje vezane za njegov ugovor. Nadamo se da ćemo ukinuti ovu klauzulu. U Real Madridu su upoznati da je on igrač koji mnogo obećava, ali za sada o svemu odlučuje sam igrač.”

Argentinac Paulo Dybala je u sjajnoj formi ove sezone, postigao je 9 golova i 3 asistencije u 25 odigranih utakmica, dok Morata ima dosta lošiji učinak, postigao je samo 3 gola u upisao 3 asistencije u 21 nastupu za Juventus u svim takmičenjima.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!