NaslovnicaVijestiGuardiola: Bournemouth je najbolji napadački tim protiv kojeg smo igrali

Guardiola: Bournemouth je najbolji napadački tim protiv kojeg smo igrali

Manchester City je nakon pet kola i dalje jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u Premiershipu. Ovaj put na Etihadu je stradao Bournemouth sa 4:0.

Guardiola

Građani su dominirali tokom čitavog susreta i bilo je samo pitanje sa koliko će golova gosti biti ispraćeni sa Etihada. City je poveo u 15. minuti kad aje De Bruyne iz slobodnog udarca lukavo šutirao ispod živog zida i pogodio mrežu nemoćnog Boruca.

Sterling je asistirao Iheanachu u 25. minuti, a uloge su zamijenjene u 48. minuti kada je strijelac bio engleski reprezentativac. Tačku na “i” stavio je Gundogan u 66. minuti susreta. U 86. minuti Nolito je dobio direktan crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Španjolski stručnjak dosad je slavio u svih osam takmičarskih utakmica, tako da je Bournemouth morao da bude u svom najboljem izdanju kako bi se mogao nadati bilo čemu sem ubjedljivog poraza. Međutim, City im je “dozvolio” tek 35,9% posjeda u ovoj utakmici, i samo dva šuta u okvir gola.

Ali uprkos očiglednoj razlici u kvalitetu, Pep Guardiola je uputio komplimente Howeovom timu, koji je u potpunosti nadigran na Etihadu. On je izjavio kako je Bournemouth najbolji napadački tim protiv kojeg su igrali, a da su njihovi ostali protivnici koristili samo duge lopte.

S obzirom da su prošlog vikenda savladali gradskog rivala, Manchester United (2:1), ovaj komentar je bio sarkastična opaska na račun Josea Mourinha, a poznato je da su njihovi odnosi zategnuti još u doba dok su vodili dva najveća španjolska kluba, a ni Ibrahimović za vrijeme svog mandata u Barci nije bio Guardiolin miljenik, dok je ovaj bio na trenerskoj klupi.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!