NaslovnicaVijestiHasan Salihamidžić poslao poruku Paulu Pogbi

Hasan Salihamidžić poslao poruku Paulu Pogbi

Ukoliko Paul Pogba savlada probleme sa nedosljednošću, on ima priliku da bude među pet najboljih igrača na svijetu, mišljenje je Hasana Salihamidžića.

hasan salihamidzic

Pogba je igrao ključnu ulogu u Juventusovom putu ka još jednom Scudettu u nizu, ali i dalje nestaje sa terena u velikim utakmicama, kao što je ona protiv Bayerna u osmini finala Lige prvaka.

Uoči uzvrata, bivši igrač Bayerna i Juventusa Hasan Salihamidžić tvrdi da uz malo više koncentracije Pogba može dostići vrhunac svoje igre.

“Pogba je još uvijek mlad, ali je već vrhunski igrač. On radi te lude stvari, nepredvidiv je, protivnici uvijek moraju paziti na njega. Već je među glavnima u timu i može uvijek napraviti razliku protiv bilo kojeg protivnika, ali to ne radi uvijek.”

“Njegov jedini problem je nedosljednost. On može biti među pet najboljih igrača na svijetu, ali prije toga mora održati svoj intenzitet igre. Prvih sat vremena utakmice protiv Bayerna je pravi primjer za ovo. Nije bio u mogućnosti dati stabilnost timu ili zadržati loptu. Ne treba pretjerivati sa ‘ludim’ stvarima, driblinzima i trikovima.”

“No, on je već pokazao da je veliki igrač. Nije izgubio samopouzdanje, umjesto toga, odigrao je mnogo bolje u posljednjih 30 minuta.”

Tim Massimiliana Allegrija će se suočiti sa velikom borbom na Allianz Areni, unatoč herojskom povratku na domaćem terenu. Prema mišljenju njihovog bivšeg igrača, morat će igrati disciplinovano i predano kako bi ‘preživjeli’ protiv njemačkog giganta.

“Juve nije uradio ništa u 60 minuta u prošloj utakmic, a to je bio proble. Bilo je malo borbe, jednostavno nisu proveli ono što su zamislili.Čak iako je Bayern dominirao u posjedu lopte, tim ovog kvaliteta se mora usprotiviti i biti hrabar.”

“Mora napadati i držati posjed, pogotovo kod kuće. To nije bio slučaj u ovoj utakmici dok prvi gol nije sve promijenio. Tada su ponovo dobili podršku navijača i Juve je pokazao svoj kvalitet. Važno je da u srijedu odigraju kompaktno i ujedinjeno.”

“Chiellini se vratio, i to je veliki plus. Mario Mandžukić je ključni igrač i igra bolje nego prije nekoliko tjedana. Zatim, tu je Paulo Dybala, velika zvijezda ove sezone. Ali, najvažnije pitanje je kako će Paul Pogba odigrati tu utakmicu.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!