NaslovnicaVijestiHenrikh Mkhitaryan otkrio ime svog nogometnog idola

Henrikh Mkhitaryan otkrio ime svog nogometnog idola

Veznjak Manchester Uniteda Henrkh Mkhitaryan otkrio je ime svog nogometnog idola iz vremena dok je odrastao, a u pitanju je legendarni napadač velikog rivala, Thierry Henry.

protiv Arsenala

Bivši napadač ‘topnika’ je vodeći strijelac londonskog kluba sa nevjerovatnih 228 postignutih golova, te se smatra jednim od najboljih stranih igrača koji su ikad zaigrali u Engleskoj.

Mkhitaryan je, kao i većina ljubitelja nogometa, bio veliki fan bivšeg francuskog reprezentativca, izjavivši da ga je dosta pratio u svom djetinjstvu.

“Pratio sam Henryja dok je igrao u Arsenalu. On je jedan od mojih omiljenih igrača jer u to vrijeme sam i ja igrao poiziciju napadača. Kasnije sam se prebacio u vezni red.”

Armenski reprezentativac je na Old Trafford stigao prošlog ljeta iz Borussije Dortmund, ali je na početku sezone imao problema sa povredama, te je redovno počeo igrati tek početkom ovog mjeseca.

27-godišnjak je zaigrao u posljednje četiri utakmice u svim takmičenjima, a postigao je golove u posljednje dvije utakmice, prije nego što se ponovo povrijedio na utakmici protiv Tottenhama (1-0).

Mkhitaryan je komentarisao i svoj početak u, po mnogima, najzahtijevnijoj ligi na svijetu: “Uvijek je zadovoljstvo biti na terenu, igrati u dresu Manchester Uniteda je san. Uvijek sam sretan kad igram za ovaj tim i pokušavam dati sve od sebe.”

“Engleski nogomet je zaista drugačiji od nogometa u drugim zemljama. U početku je bilo malo teško, ali radim naporno i nadam se da ću se prilagoditi brzo. Uradio sam sve što je trener tražio od mene i nadam se da ću i dalje biti koristan.”

Mkhitaryan će propustiti sljedeće dvije utakmice ‘crvenih vragova’, protiv Crystal Palacea i West Bromwich Albiona, a na teren bi se mogao vratiti za popularni ‘Boxing day’, kada će United igrati protiv Sunderlanda na Old Traffordu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!