NaslovnicaVijestiIgrači Leipziga najviše trče u Bundesligi

Igrači Leipziga najviše trče u Bundesligi

Igrači Leipziga su pretrčali najviše kilometara u dosadašnjem toku Bundeslige, pošto u svakoj utakmici prosječno istrče 116,5 kilometara.

igrači

Fudbaleri Leipziga su i dalje lideri u njemačkom prvenstvu, pošto su i poslije 12 odigranih kola jedna od dvije neporažene ekipe, a prvo mjesto drže s tri boda više od aktualnog prvaka Bayerna.

Nova uvjerljiva pobjeda protiv Freiburga (4:1) u prošli petak omogućila je izabranicima Ralpha Hasenhuttla provesti drugu nedjelju na vrhu Bundeslige, a trijumf protiv novajlije bio je sedmi u nizu za klub sa Red Bull Arene.

Leipzigov start sezone od 12 mečeva bez poraza u Bundesligi je nešto što nijednom klubu nije pošlo za rukom, pa je to još jedan razlog zbog kojeg će se trenutni lider naći u nogometnoj povijesti najjače njemačke lige.

Serija od sedam utakmica na kojima je uzimao cijeli plijen je najbolji niz, kojim nijedan drugi klub iz Bundeslige ove sezone ne može pohvaliti.

Neočekivano dobre igre donijele su Leipzigu veliku popularnost u svojoj regiji, jer je to prvi klub iz Saksonije koji se ikada našao na vrhu u najjačem rangu njemačkog nogometa.

Uz podršku domaćih navijača Leipzig je na Red Bull Areni u pet ovosezonskih mečeva ostvario četiri trijumfa i jedan remi. Pored dobrih partija na domaćem terenu, Leipzig ima i epitet najbolje gostujuće ekipe u ovoj sezoni.

Na nogometnim terenima diljem Njemačke osvojio je 17 od mogućeg 21. boda, a uspjehom u Freiburgu prošlog petka Leipzig ostvario je četvrtu pobjedu u gostima u nizu.

Pored toga što je u vrhu tablice po rezultatima, Leipzig je ekipa koja najviše trči u Bundesligi. Igrači Ralpha Hassenhutla prosječno pretrče nešto manje od 116.5 kilometara po meču, a to im je omogućilo da u posljednjih 15 minuta, kada je protivnik na izmaku snage, postignu sedam golova. U tom razdoblju od Leipziga su efikasniji samo Bayer, Borussia iz Dortmunda i Mainz.

Bez obzira što iza Leipziga stoji veliki sponzor (Red Bull) koji može da im omogući zvučna pojačanja, u sastavu ovog kluba su uglavnom mladi neafirmirani igrači, a prosječna starost startnih 11 je nešto viša od 24 godine.

Hasenhutl na raspolaganju ima mnoštvo mladih nogometaša kao što Timo Werner (20 godina), Marcel Sabitzer (22), Yussuf Poulsen (22) i Naby Keita (21), igrači koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali svoje mogućnosti.

Od nogometaša koji nose dres trenutno prvoplasiranog momčadi posebno se istakao Emil Forsberg, koji je pokretačka snaga u napadu. Švedski veznjak, koji ima 25 godina, bio je sudionik u 12 golova svoje momčadi, a od toga je pet puta bio strijelac i sedam puta asistent. U posljednja tri susreta Forsberg je dva puta zatresao mrežu i namjestio je još pet pogodaka.

Leipzigova nogometna filozofija temelji se na intenzivnom pritisku i brzoj tranzicijskoj igri, ali bez obzira na takav stil lako se prilagođavaju kada je potrebno. Trener Ralph Hasenhuttl pokazao je da zna kada i što treba mijenjati, jer su njegove izmjene postigle sedam golova i po tome Leipzig također prednjači u Bundesligi.

Prošle sezone u Zweiti su imali imali najbolju obrambenu liniju, koja je na 34 meča primila 32 gola, dok su u Bundesligi trenutno treći tim koji je primio najmanje golova, jer na 12 utakmica mrežu nisu spremili deset puta.

Kakav će bilans biti do kraja godine, ostaje da vidimo pošto Leipzig u naredna četiri kola ima za protivnike velikane njemačkog nogometa. Sljedećeg vikenda ugostiće Schalke, a u 15. kolu bit će domaćin berlinskoj Herti. Posljednji meč u ovoj godini odigraće s aktualnim prvakom na Allianz Areni.

Bayern je i dalje apsolutni favorit za osvajanje Bundeslige prema kladionicama, no ukoliko vjerujete da bi Leipzig mogao napraviti čudo poput Leicesterovog, mogli biste odlično zaraditi, jer Bet365 još uvijek daje odličan tečaj – čak 6.50.

bundesligaoutrights

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!