NaslovnicaVijesti"Ja samo kažem 'abrakadabra' i magija kreće sama!"

“Ja samo kažem ‘abrakadabra’ i magija kreće sama!”

Trener Barcelona Luis Enrique održao je sinoć u Londonu konferenciju za medije uoči velikog okršaja protiv Arsenala u okviru osmine finala Lige prvaka. Španski trener je bio veoma raspoložen, a očekivano u centru pažnje je bio Barcelonin trio Messi, Suarez i Neymar.

Ja samo kažem “abrakadabra” i magija kreće sama!

Nema dileme da Enrique trenutno obavlja najlakši trenerski posao na svijetu, jer šefuje možda i najboljom ekipom koja se pojavila u Evropi u zadnjih 25 godina. Zbog toga je novinare i interesovalo kako je trenirati ekipu koja ima tako fantastične igrače, a uslijedio je sjajan odgovor Španca!

”Jednostavno, ja samo kažem ”abrakadabra” i magija počne, energija je prati… Ne znam, oduvijek sam želio da imam vrhunske napadače, a Barcelona sada posjeduje najbolje na svijetu. Oni su slobodni u svojoj igri, ali znaju šta je čiji zadatak u zavisnosti od situacije. Sa njima je lako, jer se tako dobro razumiju i imaju zajednički cilj – da postignu gol, nebitno ko će biti strijelac”, rekao je Luis Enrique.

Popularni Luco je potom dobio pitanje da prokomentariše svog definitvno najboljeg igrača, lidera cijele ekipe i čovjeka koji nemilosrdno trese protivničke mreže i obara sve moguće rekorde.

”Prošle sezone bio je spektakularan, a isto tako je i ove godine. On je uvijek spreman na sve. Leo bi mogao da bude i najbolji vezni fudbaler, a ima i spektakularne rekorde kao ”devetka”. On je naš ključni igrač i lider ove ekipe”, istakao je Enrique.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Trener Barcelone se potom osvrnuo i na večerašnju utakmicu i iznio svoje mišljenje o tome što su iz redova Arsenala ulogu izrazitog favorita u ovom dvomeču prepustili katalonskoj ekipi.

”Normalno je da nas svi smatraju favoritima, jer smo šampioni, ali ne razmišljam o tome. Arsenal isto gaji napadački fudbal i sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica. Nadam se da ćemo imati posjed na njihovoj polovini i da ćemo pobjediti. To je uvijek naš cilj. Ipak, neće nam biti lako. Arsenal je veliki klub, igra na fantastičnom stadionu i biće opasan rival ako nas napadne”, zaključio je trener Barcelone.

Enrique za večerašnji okršaj ima na raspolaganju sve igrače, osim Arde Turana koji je suspendovan zbog crvenog kartona još iz prošle sezone. Utakmica je na rasporedu večeras od 20 sati i 45 minuta i sigurno nas očekuje veliki nogometni spektakl.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!