NaslovnicaVijestiJaap Stam imenovao najboljih jedanaest svih vremena

Jaap Stam imenovao najboljih jedanaest svih vremena

Bivši igrač Manchester Uniteda i nizozemski reprezentativac Jaap Stam imenovao je svojih najboljih 11 svih vremena, a tu je uvrstio osvajače Svjetskih prvenstava kao i druge legende nogometa.

Igračka karijera trenutnog trenera Readinga trajala je petnaest godina, i Stam je u tom periodu igrao za mnogo klubova. Počeo je u PEC Zwolleu, iz kojeg je prešao u PSV Eindhoven, a onda Manchester United, Lazio i Milan, prije nego što se vratio u rodnu Nizozemsku i tamo završio karijeru u dresu Ajaxa.

Vrhunce svoje karijere dostigao je igrajući u Manchester Unitedu, u kojem je osvojio triplu krunu 1998. godine, kao i još dvije titule Premier lige i Interkontinentalni kup.

Zatim ga je Sir Alex Ferguson odlučio prodati u Lazio za 16,5 miliona funti 2001. godine. U Seriji A je nastavio uspješno zaustavljati protivničke napadače, a karijeru je završio u Ajaxu.

Otkako je okačio kopačke o klin, Stam se okrenuo trenerskim vodama. Za reprezentaciju Nizozemske je odigrao 67 utakmica, a iako s njom nije osvojio ništa, bio je dio tima koji je završio četvrti na Svjetskom prvenstvu 1998, te semifinalist na Europskim prvenstvima 2000. i 2004. godine.

U njegovih najboljih jedanaest čak su četiri igrača iz AC Milana, a uvrstio je i sam sebe: Edwin Van Der Sar; Cafu, Jaap Stam, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Clarence Seedorf, Roy Keane, Paul Scholes, Dennis Bergkamp, Ronaldo (Brazilac), Ryan Giggs.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Švedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

0
Predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF), Fredrik Reinfeldt, objavio je u petak da Švedske elitne lige neće usvojiti sustav video analize (VAR) uslijed snažnog protivljenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!