NaslovnicaVijestiOn je Conteova najveća želja u napadu Chelseaja?!

On je Conteova najveća želja u napadu Chelseaja?!

Kako se i najavljivalo već duže vrijeme italijanski stručnjak Antonio Conte imenovan je danas i zvanično za novog trenera Chelseaja. Ovu vijest potvrdili su Plavci putem svoje zvanične web stranice.

On je Conteova najveća želja u napadu Chelseaja!

Aktuelni selektor reprezentacije Italije potpisao je trogodišnji ugovor sa londonskim timom, koji je još uvijek aktuelni prvak Engleske, a ekipu će preuzeti od naredne sezone, tačnije po okončanju Evropskog prvenstva u Francuskoj.

“Jako sam ponosan što sam trener nacionalnog tima i samo atraktivan posao poput ovog u Chelseaju može naslijediti to”, rekao je Conte za engleske medije, koji je s londonskim klubom pregovarao od februara mjeseca.

Čim je i zvanično postavljen na mjesto trenera, počele su špekluacije o njegovim novim pojačanjima. Kako prenosi britanski list The Independent Conte je već poručio Romanu Abramoviču da je njegova najveća želja sjajni napdač Evertona – Romelu Lukaku!

Belgijski reprezentativac nikada nije dobio pravu šansu u Chelseaju, u dva navrata je išao na pozajmice u West Bromwich Albion i Everton, pa je na kraju i prodat ekipi Roberta Martineza za 35 miliona eura u ljeto 2014. godine

[su_netbet_bonus50_veliki]

Lukaku igra fantastično u dresu Evertona, redovno postiže golove i iako ima samo 23 godine trenutno je jedan od najboljih napadača u engleskoj Premier ligi. Njegove sjajne partije očito nisu promakle Conteu koji će svim silama pokušati da ga vrati na Stamford Bridge.

Italijanu neće biti nimalo lako u toj namjeri, jer je Belgijanac u nekoliko navrata izjavljivao da nema namjeru da se vraća u Chelsea zbog konstantnog podcjenjivanja i što nikada nije dobio pravu priliku da se dokaže. Chelsea je navodno spreman ponuditi 50 miliona eura za njegov mpovratak u London.

Vrijedi istaći da je Conte sa dosta uspjeha vodio torinski Juventus sa kojim je osvojio tri titule prvaka, a reprezentaciju Italije je odveo na Euro. U Juventusu je imao učinak od 72.8% pobjeda, a poražen je u samo sedam navrata.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!