NaslovnicaVijestiJohn Obi Mikel uputio kritike na račun Josea Mourinha

John Obi Mikel uputio kritike na račun Josea Mourinha

Dugogodišnji igrač londonskog Chelseaja, John Obi Mikel kritikovao je svog bivšeg trenera Josea Mourinha koji mu nije davao dovoljno minuta, za kojeg kaže da nije imao dovoljno povjerenja u njega, što nije slučaj kod Guusa Hiddinka.

John Obi Mikel

Pod palicom Jose Mourinha nigerijski igrač odigrao je samo pet premijerligaških utakmica, dok je kod Guusa Hiddinka važna karika u sredini ‘Bluesa’. U razgovoru za renomirani portal Goal, Obi Mikel kaže da ga Mourinho nije vidio na treninzima ma kakav god on bio.

“Sve je stvar u povjerenju. Ako vaš trener nema povjerenja u vas, nema šanse da uspijete i napravite nešto dobro. Čak i ako radite sve dobro, on će uvijek pronaći neku grešku. Ljudi su promijenjivi, možda je odlučio da me više ne treba. Nije imao povjerenje u mene kao što je imao ranije. Razumijem sve to, svaki trener bira one u koje može vjerovati.”, riječi su Nigerijca za Goal.

Obi Mikel je i u januaru govorio da odnos Mourinha i igrača nije najbolji, a to je potvrdio i Chelseajev tehnički direktor Michael Emenolo kada je ‘Special One’ dobio otkaz u londonskom timu.

“Došlo je do neslaganja trenera i igrača u trenku kada je tim bio na 16. mjestu, te samo bod više imao od zone ispadanja, zbog toga je trener smijenjen”.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

Nigerijac kaže da je kod Guusa Hiddinka mnogo bolja situacija, jer ovaj vjeruje u njega, a i tim je plasiran bolje nego pod vodstvom Mourinha.

“Hiddink je, nakon razgovora sa mnom, ukazao mi povjerenje. Iza mene je trenutno 20 utakmica obe sezone, a i klub je plasiran bolje nego u bilo kojem trenutku prošle sezone”, zaključio je Obi Mikel.

John Obi Mikel je jedan od igrača sa najdužim stažom u timu. Dres Chelseaja nosi već od 2006. godine i od tada je ukupno 365 puta nastupao za londonski tim, a za reprezentaciju Nigerije je debitovao 2005. godine sa svojih 18 godina.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!