NaslovnicaVijestiJose Mourinho objasnio zašto Manchester United neće stići Chelsea do kraja sezone

Jose Mourinho objasnio zašto Manchester United neće stići Chelsea do kraja sezone

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da su šanse da njegov tim osvoji Premier ligu ove sezone nikakve, zahvaljujući defanzivno orijentisanom načinu igre vodećeg Chelseaja, koji s klupe predvodi Antonio Conte.

Jose Mourinho objasnio zašto Manchester United neće stići Chelsea

‘Crveni vragovi’ su trenutno na šestom mjestu u ligi nakon vrlo lošeg prvog dijela sezone pod vodstvom Mourinha, iako su se rezultati u posljednje vrijeme poboljšali.

Tim sa Old Trafforda je slavio u posljednje tri ligaške utakmice, te zaostaje četiri boda za četveroplasiranim Arsenalom, a Mourinho se nada što boljem plasmanu. Međutim, čini se kako je odustao od borbe za titulu, a sve zbog zanimljivog razloga.

“Morate biti iskreni i reći da je situacija jako teška. To nije samo razlika u bodovima, također je stvar i u Chelseajevom načinu igre. Oni postignu jedan gol i pobijede. Mnogo se brane i dobro se brane. Pobjeđuju i u posljednjih 20 minuta utakmice ubacuju defanzivce u igru.”

“Njih nije briga što ljudi govore, oni samo žele pobijediti, i zbog tog razloga, mislim da neće izgubiti mnogo bodova do kraja sezone.”

Chelsea, koji je u posljednje tri utakmice slavio rezultatom 1-0, a od posljednjih 11 utakmica u kojima su slavili, u njih devet nisu primili nijedan gol. ‘Plavci’ su postigli 35 ligaških golova, i po tome su četvrti tim po uspješnosti u ligi, a gol su postizali čak 11 puta više od Mourinhovog Uniteda.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!