Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Kako je Cruyff spriječio Barcelonu da proda Pepa Guardiolu?

Legenda Barcelone, Johan Cruyff jedan je od ‘revolucionara’ nogometa koji je nešto prije svoje smrti izdao knjigu, otkrio je kako je spriječio katalonski klub da proda Pepa Guardiolu koji je kasnije bio trener Barcelone i osvojio sve moguće trofeje sa Kataloncima.

cruyff800-1458991584

Tada, Cruyff je stigao na Camp Nou u ulozi trenera.

Ove sezone, Pep Guardiola predvodi Manchester City, a Cruyff je upravo tada zaustavio Barcelonu da španjolskog nogometaša proda Cityju koji je tada igrao u Drugoj ligi Engleske.

“Barca ga se željela riješiti. Smatrali su da je slabašan, loš u obrani i potpuno beskoristan u skoku. No, ono što očito nitko nije vidio je da je imao sve potrebne stvari da ode daleko. Imao je visoku nogometnu inteligenciju, brzinu u egzekuciji i tehniku. Da nisam ja tada dolazio u Barcelonu, sasvim bi ga sigurno prodali u Drugu ligu”, napisao je pokojni Cruyff u autobiografiji, koja izlazi ovih dana.

Guardiola je, uz pomoć Cruyffa, sa samo 19 godina debitovao u prvom timu, a samo godinu kasnije, 1991. godine postao je neizostavan član katalonskog kluba.

“Rekao sam mu da iznad svega moraš biti gazda, onaj koji donosi odluke i onaj koji je onda za njih i odogovoran. U tom smislu Pep je pratio isti put kao i ja”, opisao je Cruyff u knjizi koju je napisao malo prije svoje smrti.

Oznake:

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?