NaslovnicaVijestiKako je Ronaldo potpisao za Barcelonu

Kako je Ronaldo potpisao za Barcelonu

Jedan od najboljih napadača u povijesti nogometa Brazilac Ronaldo stranice nogometne povijesti počeo je ispisuje u Barceloni, a nije puno nedostajalo da transfer iz PSV na Camp Nou ne bude ostvaren.

Ronaldo

Naime, Ronaldo je na nogometnu pozornicu zakoračio 1994. godine, kada je, iako na terenu nije proveo ni minute, s Brazilom postao prvak svijeta. Sa 19 godina, i dvije sjajne sezone u nizozemskom PSV (54 gola na 57 utakmica) nije bio nepoznanica u krugovima vezanim za najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Već tada je bilo jasno da se radi o igraču koji će postati vrhunski, a samo pet dana ga je dijelilo od toga da ljeta 1996. godine ne obuče dres Barcelone i ostane u Eindhovenu.

“Nije dugo vremena trebalo da se postigne dogovor s PSV. Obeštećenje je, u današnjoj vrijednosti, iznosilo oko 15 milijuna eura, ali je ugovor s igračem bio mali problem. Morali smo potpišemo ugovor s Ronaldom do 15. srpnja, jer je tada isticao dogovor sklopljen s klubom iz Eindhovena” rekao je tadašnji potpredsjednik kluba Joan Gaspar, sigurno najzaslužniji čovjek za dolazak Ronalda u Kataloniju.

Barsi je te godine trebalo bombastično pojačanje, igrač koji će navijačima pomoći da zaborave na razočaranje zbog kraja ere s Johanom Cruyffom. Ipak, PSV je u međuvremenu odlučio Ronalda, ipak, zadrži, pa su kontaktirali čelnike brazilskog nogometnog saveza kako bi spriječili da napadač potpiše za Barsu. Brazilac je u to vrijeme s nacionalnom selekcijom boravio u Miamiju, gdje se Gaspar i zaputio sedam dana prije isteka roka, ne znajući za dogovor čelnika PSV i brazilske federacije.

“Dva zaštitara nisu željela da me puste da vidim Ronalda, niti jednog drugog igrača. Iznenađen situacijom, nisam želio da se vratim u Barcelonu praznih ruku” rekao je Gaspar, koji je smišljao rješenje dok su u urede na Camp Nou svakodnevno stizali pozivi iz Eindhovena s podsjećanjem na rok za realizaciju posla.

“Upoznao sam španjolskog konobara u hotelu, on mi je dao svoje odijelo, pladanj i koka-kolu. Masikirao sam se, pozdravio pripadnike osiguranja i rekao da je gost tražio bezalkoholno piće. Ovoga puta su me pustili. Pokucao sam na vrata Ronaldove sobe i on mi je osobno otvorio. Prvo nije razumio što se događa, ali je potom s osmijehom pozvao agente i potpis je dogovoren. Parafirao je ugovor u sobi, na krevetu.”

Kada je došlo vrijeme za objavu transfer čelnici brazilske federacije u prvi nisu dozvolili da se informacija pusti u javnost, jer nisu vjerovali da je Ronaldo potpisao. Ipak, kada im je Gaspar pokazao papir, i Ronaldo potrvdio potpis ugovora, morali su dozvole čelnicima Barcelone da objelodane transfer, što je i učinjeno 10. srpnja, pet dana prije isteka dogovora s PSV.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!