NaslovnicaVijestiKineski klub sprema ponudu od 72 miliona funti za Diega Costu

Kineski klub sprema ponudu od 72 miliona funti za Diega Costu

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea će ovog ljeta dobiti ponudu iz kineske Super lige za svog napadača Diega Costu u vrijednosti od 72 miliona funti.

72 miliona funti za Diega Costu

Ta naknada bi bio kontinentalni transfer rekord za Aziju, a za Chelsea bi značio ogroman profit, s obzirom da su Atletico Madridu za njegove usluge platili 32 miliona funti 2014. godine.

Odlaskom na Daleki istok, Costa bi vjerovatno dobio veliko povećanje plate koja trenutno iznosi 4 miliona funti godišnje, a prema pisanju Timesa, 27-godišnjak čini sve kako bi obezbijedio da se ovaj transfer dogodi.

Kontroverzni napadač, koji je postigao 11 golova u Premier ligi ove sezone, također je bio povezivan i sa povratkom u Atletico Madrid, a navodi se da je trener “jorgandžija” Diego Simeone pokušao uvjeriti Costu da se vrati na Vicente Calderon.

Španjolski klub bi mu mogao ponuditi jednaku platu koju Costa trenutno ima u Chelseaju, ali naknada ne bi iznosila kao ona iz Kine, najviše što su spremni platiti je pola te cijene.

Costa je imao nevjerovatnu debitantsku sezonu u londonskom timu, postigao je 20 ligaških golova i pomogao timu da osvoji Premier ligu. No, ove sezone se dosta mučio sa formom, međutim, u posljednje vrijeme je zaigrao znatno bolje.

Kako pišu engleski mediji, Antonio Conte, koji će uskoro preuzeti klupu Chelseaja, želi u klub dovesti drugog napadača, a prioritet će mu biti napadač Evertona Romelu Lukaku.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!