NaslovnicaVijestiKlopp otkrio šta je napisao na papiru koji je dao Sturridgeu u...

Klopp otkrio šta je napisao na papiru koji je dao Sturridgeu u porazu protiv Southamptona

Trener Liverpoola Jurgen Klopp otkrio je šta je napisao na papiru koji je dao Sturridgeu u porazu protiv Southamptona rezultatom 1-0.

Klopp otkrio šta je napisao na papiru koji je dao

Sredinom drugog poluvremena, dok su se ‘Redsi’ mučili probiti čvrstu obranu ‘Svetaca’, Sturridge je pozvan do klupe kako bi dobio instrukcije od njemačkog stručnjaka.

Ono što je uslijedilo je zaintigriralo sve gledatelje, jer je Sturridge za papirom na kojem je nešto pisalo trčao od suigrača do suigrača i pokazivao im šta piše na tom papiru.

Klopp je otkrio da je napisao promjenu formacije u 3-5-2, te zadužio Sturridgea da obavijesti ostale igrače.

“Na papiru je pisala promjena formacije u 3-5-2, tako da smo mogli igrati sa dva krilna igrača, dva napadača i sa Lallanom i Coutinhom u međuprostoru”, rekao je Klopp za službenu stranicu Liverpoola.

“Nije pisalo ništa više od toga. Prenijeli smo mu poruku prekasno, i to je naravno naša greška. Sedam ili osam igrača je shvatilo odmah o čemu je riječ, Roberto je trebao malo vremena, ali je i on shvatio ubrzo.”

Promjena formacije nije imala željeni učinak, jer je Liverpool na kraju ipak izgubio minimalnim rezultatom u prvoj utakmici polufinala EFL Kupa zahvaljujući golu Nathana Redmonda iz prvog poluvremena.

Liverpool ima dvije sedmice za pripremu pred uzvratnu utakmicu na Anfieldu, ali prije te utakmice na rasporedu je veliki derbi protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u nedjelju.

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!