NaslovnicaVijestiKlopp: Sunderland je najdefanzivniji tim koji sam ikad vidio!

Klopp: Sunderland je najdefanzivniji tim koji sam ikad vidio!

Jurgen Klopp opisao je Sunderland nakon današnjeg meča kao “najdefanzivniji tim koji je ikad vidio”, u kojem je Liverpool uspio da savlada Sunderland sa 2:0.

tim

Redsi su uspjeli da probiju bunker gostiju u finišu meča, golovima Divocka Origija u 75. minutu, i Jamesa Milnera u prvom minutu sudačke nadoknade, iz kaznenog udarca.

Menadžer Sunderlanda David Moyes najavio je da će njegov tim “parkirati double-decker bus” na Anfieldu, i definitivno su ostali vjerni defanzivnoj filozofiji, koja im se skoro isplatila, međutim, na kraju su ipak ostali praznih šaka.

“Nisam imao sumnje oko ishoda, samo sam pokušao da ispravim neke stvari, da bolje koristimo prostor. Bila je to utakmica puna tempa i zaslužena pobjeda na kraju za nas”.

“Mnogo toga je za analizu. Ovo je bio najdefanzivniji tim (Sunderland) koji sam ikada vidio u životu”.

“Sunderland uvijek igra defanzivno i to je u redu. Primorali smo ih na to. U fudbalu je najteže uraditi ono što se unaprijed očekuje od vas, ali zadržali smo koncentraciju, bili strpljivi, čekali pravi trenutak i iskoistili ga”, izjavio je Klopp.

“Morate nekad slaviti i prije gola te gurnuti tako momčad ako je moguće. Ovog puta je prošlo. Publika mora znati koliko nam je važna”, objasnio je trenutak u drugom poluvremenu njemački trener kada je slavio, iako je bilo još uvijek 0:0.

Jedina loša strana današnje utakmice je povreda Philippea Coutinha, koji je iznesen sa terena na nosilima poslije 30 minuta igre, nakon nimalo naivnog sudara sa Didierom Ndongom.

“U pitanju je povreda koljena, ali ne možemo reći ništa više dok ne budu gotove pretrage. Roberto Firmino je dobio udarac u list, ali nadamo se da nije ništa ozbiljno”, završio je njemački stručnjak.

Liverpool je nakon današnjeg trijumfa ostao na drugom mjestu tablice Premier lige, sa istim brojem bodova kao Manchester City (30), sa bodom manje od prvoplasiranog Chelseaja, koji je slavio u derbiju kola protiv Tottenhama.

ploutrights

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!