NaslovnicaVijestiKlopp: Želim da igram protiv svojih prijatelja iz Dortmunda!

Klopp: Želim da igram protiv svojih prijatelja iz Dortmunda!

U revaš susretu osmine finala Evropske lige, ekipa Manchester Uniteda nije uspjela napraviti čudo protiv Liverpoola. Crveni đavoli su odigrali nerješeno 1:1 sinoć na Old Traffordu, te tim s Anfielda ide dalje s ukupnih 3:1.

Klopp Želim da igram protiv svojih prijatelja iz Dortmunda!

Manchester United je bolje otvorio utakmicu, bili su odlučniji što im se vrlo brzo isplatilo. U 32. minuti Nathanael Clyne je u svojem kaznenom prostoru srušio Martiala koji je sam realizirao udarac s bijele tačke, da bi konačnih 1:1 postavio Philippe Coutinho majstorskim golom nakon sjajnog solo prodora.

Trener Uniteda, Louis van Gaal rekao je da je eliminacija iz Evropske lige od velikog rivala Liverpoola vrlo razočaravajuće za klub, ali i istakao da je njegova ekipa imala dovoljno prilika za prolazak u četvrtfinale.

“Vrlo sam razočaran. Imali smo priliku, to osjećaju i svi u svlačionici. Stvorili smo dovoljno šansi za pobjedu, a znali smo i da će Liverpool imati svojih prilika. Razočaran sam i načinom kako smo primili gol. Da ga nismo primili, imali bi veliku šansu”, rekao je Holanđanin i dodao:

“Igraču su dali sve od sebe i više od toga. Zadovoljan sam da su i navijači to vidjeli i nagradili ih aplauzom.”

[su_netbet_bonus50_veliki]

S druge strane, trener Liverpoola Jürgen Klopp nije skrivao oduševljenje zbog prolaska u četvrtfinale Evropske lige.

“Bilo je zaista lijepo večeras i atmosfera je bila sjajna. Oni su igrali vrlo napadački, ali i mi smo imali svoje šanse, i mogu reći da je ovo bio duel Liverpoola i De Gea. Ponovo je bio nevjerovatan”, rekao je Klopp pa nastavio:

“Zabili smo iz nevjerovatne situacije. Bio je to fantastičan pogodak koji je promijenio tok utakmice. Coutinho je još uvijek mlad igrač, ali je mislio o tome.”

Za kraj je Njemački stručnjak poslao poruka svojim prijateljima iz Dortmunda.

“Hoću da poručim svim mojim prijateljima u Dortmundu, želim igrati protiv vas, ali tek u Baselu.”

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!