NaslovnicaVijestiLampard bi mogao ponovo igrati za Chelsea?

Lampard bi mogao ponovo igrati za Chelsea?

Engleski nogometaš Frank Lampard rekao je da bi volio ponovno igrati u Chelseaju, ali da ta odluka ne ovisi o njemu.

igrati

“Gdje god da se nalazim, uvijek ću biti uz Bluese. John Terry i ja smo Chelseajevi što god da se dogodi. Što se mene tiče, obavaljaću bilo koju funkciju za ovaj klub. Još uvijek ne znam što će se dogoditi, iako imam bliske kontakte s upravom kluba. Da li će moja uloga biti igračka ili neka druga, odluka nije u mojim rukama, tako da ne bih dalje širio tu priču” rekao je Lampard za engleske medije.

John Terry i Frank Lampard u treći, odnosno četvrti na vječnoj listi igrača sa najviše nastupa za Chelsea.

Lampard je u londonskom klubu igrao od 2001. do 2014. godine, a za Bluese je odigrao 648 utakmica i postao rekorder po broju postignutih golova – 211.

“Osjećam se spremno i svježe. Kad prijeđete 30. godinu onda počnete drugačije gledati na neke stvari. Hoću reći, ako nastavim igrati to bi bilo savršeno”, rekao je Lampard.

Ovaj 38-godišnji nogometaš sredine terena je 2014. godine prešao u New York City za koji je odigrao 31 utakmicu i postigao 15 golova.

Bivši reprezentativac Engleske, koji je dres “Gordog Albiona” oblačio 106 puta i zabio 29 pogodaka, počeo je karijeru u West Hamu, odakle je 2001. godine prešao na Stamford Bridge. Sa Chelseajem je osvojio tri titule prvaka Engleske, četiri FA Kupa, dva liga kupa, te po jedan trofej Lige prvaka i Lige Europe. 2005. je osvojio drugo mjesto u izboru za najboljeg svjetskog igrača, a 2004. i 2005. je od strane FA izabran za najboljeg engleskog igrača godine.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!