NaslovnicaVijestiLukaku: Ne trebam se dokazivati svom bivšem klubu!

Lukaku: Ne trebam se dokazivati svom bivšem klubu!

Napadač Evertona Romelu Lukaku izjavio je da nema namjeru dokazivati se Chelseaju nakon što ih je izbacio iz FA Kupa.

lukaku

Belgijski reprezentativac nije uspio postići gol u prethodna četiri susreta protiv svog bivšeg kluba na Stamford Bridgeu, ali na domaćem terenu, Goodison Parku, postigao je dva gola u razmaku od samo pet minuta i tako riješio pitanje prolaska dalje.

“Osjećaj je sjajan, stvarno sam sretan zbog tima i što sam učinio ono što smo željeli. Imali smo 90 minuta da se iskupimo za poraz protiv West Hama, a to smo i uradili”, rekao je Lukaku nakon utakmice za BBC Sport.

“To je bio samo još jedan gol u nizu i sretan sam zbog tima. Ukoliko želite osvajati trofeje, morate pobijediti velike timove.”

“Ne trebam se dokazivati svom bivšem klubu, Chelseaju. Stigao sam tamo kao 18-godišnjak i naučio kako biti profesionalni nogometaš. Uvijek ću im biti zahvalan na tome.”

Belgijski reprezentativac ove sezone igra sjajno, u 30 odigranih utakmica u dresu “Karamela”, postigao je čak 21 gol i podijelio šest asistencija, od čega je 18 golova postigao u Premier ligi. Trenutno je drugi na listi strijelaca, a ispred njega je Vardy koji je postigao gol više.

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!