NaslovnicaVijestiManchester United zagrizao za defanzivca vrijednog 50 miliona funti

Manchester United zagrizao za defanzivca vrijednog 50 miliona funti

Manchester United zagrizao za defanzivca vrijednog 50 miliona funti. Crveni Đavoli su kao svoj transfer prioritet januarskog prelaznog roka postavili u Evertonu, gdje će im glavna meta biti defanzivac John Stones za kojim bruji pola Europe.

Manchester United zagrizao za defanzivca

Bez obzira na njihovo ispadanje iz Lige prvaka u utorak, nakon poraza protiv Wolfsburga, United je već napravio planove za januarski prelazni rok i postoji velika zainteresovanost za Chelseajevu metu koju su Plavci pokušavali potpisati u ljeto, Stonesa, čiji je napredak ove sezone ogroman, s obzirom da ovog 21-godišnjaka Everton neće dati ispod 50 miliona funti.

Chelsea je izdržao dva frustrirajuća mjeseca u pokušajima da dovedu Stonesa prošlog ljeta, uz četiri odbijene ponude Evertona za ovog igrača – konačna ponuda Chelseaja ovog ljeta je bila 38 miliona funti, koja je također odbijena. U nastojanju da prisili prelazak na Stamford Bridge, Stones je podnio zahtjev za transfer u posljednjoj sedmici augusta, ali Everton je i tada rekao ne.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Od Chelseaja očekujemo da obnovi svoj interes za Stonesa na kraju sezone, ali možda čak i u januaru, nikad se ne zna. Ali, Mourinho je jasno do znanja dao medijima da neće kupovati u zimu.

Međutim, Manchester United vjeruje da može pobijediti Londonski klub i dovesti Stonesa u svoje redove. United je regrutovao nove talente i podmladio klub, a jedni od njih su Luke Shaw (20), Memphis Depay (21) i Anthony Martial (20). Kako bi izgradili budućnost, Van Gaal vjeruje da je potrebno dovesti i mladog defanzivca Stonesa, jer kaže da je to i da će biti u budućnosti jedan od najuzbudljivijih engleskih defanzivaca. Također vjeruje da bi to bio jedan dugoročan i dobar posao za United.

Crveni Đavoli čvrsto vjeruju da će ostvariti svoje planove za Stonesa, ako ne u januaru, onda na kraju sezone. Kakva bi to zadnja linija Manchestera bila kada bi Stones došao.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!