NaslovnicaVijestiMesut Ozil: Još uvijek možemo osvojiti titulu

Mesut Ozil: Još uvijek možemo osvojiti titulu

Veznjak Arsenala Mesut Ozil mišljenja je da njegov tim još uvijek može osvojiti Premier ligu, ukoliko počnu igrati borbeno kao što igra Leicester City.

Još uvijek možemo osvojiti titulu

Samo osam kola prije kraja, tim Arsenea Wengera zaostaje velikih 11 bodova za vodećim “Lisicama”, iako ima utakmicu manje.

“Topnici” su nakon zimske pauze doživjeli veliki pad forme, a u posljednje četiri ligaške utakmice slavili su samo jednom, pa su tako sa prvog pali na treće mjesto.

Nakon što su ispali iz FA Kupa i Lige prvaka, ova sezona bi mogla biti još jedna u nizu razočaravajućih za navijače Arsenala, no Mesut Ozil još uvijek smatra da njegov tim može do titule.

“Ne mislim da je to nemoguće. Iako je samo nekoliko utakmica preostalo do kraja, Leicestera očekuje niz utakmica protiv većih klubova. Mi u svakom slučaju ne smijemo više sebi dozvoliti prosipanje bodova. Nada za titulu još uvijek postoji, mi imamo igrače za naslov.”

Sigurna pobjeda od 2-0 protiv Evertona prije reprezentivne pauze ponudila je nadu da “Topnici” ipak mogu do titule. Sljedećeg vikenda će igrati protiv Watforda, tima koji ih je izbacio iz četvrtfinala FA Kupa, a Ozil je izjavio da moraju ostati fokusirani.

“Leicester zaslužuje da bude na vrhu, borili su se za svaki bod. Vidimo u svakoj utakmici da igrači Leicestera žele postići nešto. Mi nismo bili fokusirani na svakoj utakmici, ali to nije moguće u Premier ligi budući da ne postoji protivnik kojeg možete lako pobijediti.”

Čak i ukoliko uspiju osvojiti titulu, Ozil očekuje nova pojačanja ovog ljeta kako bi se održali u vrhu, posebno sada kad Pep Guardiola preuzima velikog rivala za titulu Manchester City.

“Znamo da to neće biti lako i da trebamo pojačanja ukoliko želimo sljedeće sezone biti opet u vrhu. Bit će zanimljivo vidjeti koga će klubovi dovoditi i koliko će biti aktivni ovog ljeta.”

“Pored toga, veliki treneri dolaze u Premier ligu. Prije svih, mislim na Pepa Guardiolu. Gdje god je bio, imao je uspjeha. Pitam se što će učini s Manchester Cityjem. On će ostaviti svoj otisak u engleskom nogometom i ljudi će biti iznenađeni.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!