NaslovnicaVijestiMiralem Pjanić priznao da bi mogao napustiti Romu ovog ljeta

Miralem Pjanić priznao da bi mogao napustiti Romu ovog ljeta

Vezni igrač Rome Miralem Pjanić dao je izjavu povodom svih špekulacija o njegovom mogućem odlasku iz rimskog kluba koje ne prestaju u posljednje vrijeme, a prvi u redu za njegov potpis navodno stoji Chelsea.

Miralem Pjanić priznao da bi mogao napustiti

Pjanić je u ‘rimskoj vučici’ već pet godina, nakon što je stigao u Seriju A iz francuskog giganta Lyona 2011. godine, te je od tada postao ključni igrač veznog reda u novom klubu.

26-godišnjak iza sebe ima još jednu vrlo dobru sezonu sa Giallorossima, te je sjajnom formom i igrama privukao pažnju mnogih europskih velikana koji ga žele u svojim redovima, a prema pisanju medija novi trener Chelseaja Antonio Conte želi graditi igru upravo oko reprezentativca Bosne i Hercegovine.

O svemu tome je odlučio progovoriti i Miralem, koji je i sam priznao da bi mogao napustiti Romu ovog ljeta.

“Hoću li ostati u Romi? U nogometu nikada ne znate, ali imam ugovor na dvije godine sa klubom”, rekao je Pjanić za Roma TV.

“Osjećam se dobro u Romi, dobro sam se prilagodio. Volim ovaj grad i ovaj klub, te se nadam da ću osvojiti titule ovdje.”

Pjanić je ukupno 32 puta nastupio za Romu ove sezone u Seriji A, te pritom postigao deset golova, te je drugi strijelac kluba u talijanskom prvenstvu, iza Mohameda Salaha, koji je postigao tri gola više. No, Miralem je stvorio čak 76 prilika za gol, što je najviše od svih igrača u klubu.

Salah mu je najbliži u tom segmentu sa 59 kreiranih prilika, ali je Pjanić 11 od tih prilika pretvorio u asistencije. Pored toga, imao je uspješnost pasova od vrlo dobrih 85% ove sezone.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!