NaslovnicaVijesti"Mislio sam da je bolje u sirotištu nego u Unitedu!"

“Mislio sam da je bolje u sirotištu nego u Unitedu!”

Legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson 2010. godina je u klub doveo Tiaga Manuela Diasa Correiau Bebea iz Vitórije Guimarães za 10 miliona eura. Za ovog mladog i nepoznatog momka do tada niko nije ni čuo, a ubrzo se pročulo da je igrao na Svjetskom prvenstvu za beskućnike u Brazilu.

Mislio sam da je bolje u sirotištu nego u Unitedu!

Bebe je imao vrlo teško djetinjstvo, roditelji su ga napustili, odrastao je sa nanom, da bi ga u 12. godini života sud poslao u crkvu na staranje. Nakon toga je prebačen u sirotište u kome je odrastao. On je na pomenutom Svjetskom prvenstvu beskućnika apsolutno dominirao i na šest mečeva je postigao 40 golova, a sam Bebe je nedavno potvrdio ovu priču za jedne engleske novine. 

Bebe je kao klinac već igrao za Amadoru u Portugalu, a potom je prešao u Guimarães kao slobodan igrač. Toliko je bio dobar na pripremama da su mu iz kluba klazulu sa 3 povećali na 9 miliona što je kasnije platio Sir Alex. On je tada imao samo 20 godina, a United ga nije poslao na pozajmicu nego je odmah trenirao je sa prvim timom.

“Želio sam da ostanem, mislio sam da je bolje u sirotištu nego u Mancheser Unitedu. Kada mi je Sir Alex Ferguson rekao da se spremim da uđem na jednom meču, umalo se nisam onesvjestio”, kaže Bebe koji je kasnije bio na pozajmici u Besiktasu, pa se vratio u domovinu gdje je igrao za Rio Ave, Paços de Ferreiru i Benficu, a sada je u Rayo Vallecanu gdje igra odlično, možda i najbolje u karijeri.

[su_netbet_bonus50_veliki]

“Nikada nisam volio fudbal, ali u sirotištu su svi to radili po cijeli dan, bio sam brz, nekako su me namolili”, dodao je Portugalac, koji je nastupao i za mladu reprezentaciju svoje zemlje, a u prijateljskom meču protiv Slovačke 2011. godine doživio je ozbiljnu povredu koljena, zbog koje je pauzirao više od pola godine.

“U Engleskoj sam postao čovjek, ali sam i dalje sanjao sirotište, to je moja porodica. Svojevremeno nisam htio da odem u Amadoru, krišom sam dolazio uveče da prespavam u sirotište kad god bih mogao”, otkrio je Bebe.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!