NaslovnicaVijestiModrić: Prošao sam težak put da bih došao do ovoga gdje sam...

Modrić: Prošao sam težak put da bih došao do ovoga gdje sam sad!

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić se nalazi u fantastičnoj formi u posljednje vrijeme, pogotovo nakon što je Zinedine Zidane postao prvi trener Real Madrida. Pred nastavak sezone u Ligi prvaka Modrić je govorio za list El Mundo i prisjetio se svojih početaka.

Modrić Prošao sam težak put da bih došao do ovoga gdje sam sad!

“Bilo je to zaista teško vrijeme. Prošao sam puno teških trenutaka da bih došao do ovoga gdje sam sad. I zbog toga, mnogo više cijenim sve ono što sam postigao u životu”, rekao je prvotimac Madriđana.

Luka se prisjetio i odlučujućeg gola u posljednjim minutama finalne utakmice Lige prvaka u kojem je direktno i učestvovao, a dodao je da se ovaj put ni pod koju cijenu neće ošišati kao što je to tada uradio.

“Na svu sreću, dobro sam ubacio loptu, ali korner malo prije toga sam izveo jako loše. Sada kada se sjetim tog finala i kada vidim fotografije, prođu me trnci. Nadam se da i ove sezone možemo daleko”, ističe Modrić.

“Jako se dobro slažem sa Zidaneom. Dok je bio pomoćni trener Carlu Ancelottiju, više je igrao s nama, a sada izbjegava puno kontakta sa loptom i puno više priča. Međutim, svaki trenutak s njim je fantastičan”, pohvalio je Luka svog novog trenera.

[su_netbet_psgchelsea]

“Jako sam sretan u Madridu, a kako i ne bi bio kad su me od samog početka ljudi ovdje prihvatili odlično i svi su prema meni izrazito ljubazni”, kaže Luka Modrić i dodaje da vodi vrlo miran život, te da ne voli pretjeranu buku i gužvu, pa je zato, za razliku od ostalih zvijezda kraljevskog kluba, izabrao da živi u mirnijem dijelu Madrida.

Na kraju razgovora Luka se dotakao i hrvatske reprezentacije, čije će boje braniti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj zajedno sa klupskim kolegom Mateom Kovačićem: “Na Euru ćemo svakako dati sve od sebe. Vidjet ćemo koliko daleko možemo dogurati!”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!