NaslovnicaVijestiLiverpool ponovno angažira sportskog direktora koji je doveo Salaha, Manea i Van...

Liverpool ponovno angažira sportskog direktora koji je doveo Salaha, Manea i Van Dijka

Liverpool je nakon dvije godine odlučio vratiti Michaela Edwardsa, stručnjaka u dobi od 44 godine koji je dugi niz godina uspješno obavljao ulogu sportskog direktora na Anfieldu. Ovaj put, bit će mu dodijeljena još odgovornija pozicija unutar Fenway Sports Groupa, grupacije koja je vlasnik Liverpoola.

Edwards će imati glavnu ulogu u oblikovanju sportske strategije kluba, a uprava se nada da će njegov povratak značajno ublažiti posljedice odlaska Jurgena Kloppa, koji je odlučio napustiti klupu Liverpoola ovog ljeta. Tijekom svojih 11 godina u Liverpoolu, Edwards je briljantnom transfer politikom stvorio šampionsku ekipu. Klopp je priznao da ga je Edwards osobno uvjerio u dovođenje Mohameda Salaha, unatoč Kloppovoj preferenciji za druge opcije.

Edwards je započeo svoju nogometnu karijeru kao dječak u Norwich Cityju, nakon čega je bio rezervni igrač u Peterborough Unitedu. Poznat je po tome da izbjegava pažnju i rijetko daje intervjue. Stekao je reputaciju dok je radio kao analitičar učinka kod Harryja Redknappa u Portsmouthu.

Edwards je pratio Redknappa i Jordana u Tottenham kao šef analize učinka. Tamo ga je primijetio predsjednik Tottenhama Daniel Levy i ponudio mu je da restrukturira i vodi cijeli odjel. Zatim ga je 2012. godine angažirao Damien Comolli, prvi sportski direktor Liverpoola. Do kolovoza 2015. godine, unaprijeđen je u direktora tehničkog učinka, a u studenom 2016. postao je sportski direktor.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!