NaslovnicaVijestiNAPRAVIO GREŠKU: Evo što je Emery poručio Kolašincu nakon velike greške kod...

NAPRAVIO GREŠKU: Evo što je Emery poručio Kolašincu nakon velike greške kod drugog gola Uniteda!

Trener Arsenala Unai Emery otkrio je kako je defanzivac njegovog tima Sead Kolašinac bio jako nezadovoljan nakon što je napravio grešku prije gola Manchester Uniteda, koji je sinoć ‘Crvenim vragovima’ obezbijedio bod u derbiju kola u Premier ligi.

Emery pružio podršku Kolašincu

‘Topnici’ su poveli u 26. minuti kada je gol postigao Shkodran Mustafi na asistenciju Lucasa Torreire, da bi samo četiri minute kasnije za izjednačenje pogodio Anthony Martial. S tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a u nastavku su postignuta još dva gola. Prvo je u 68. minuti autogol postigao Marcos Rojo, a minut kasnije je za konačnih 2-2 nakon velike greške Kolašinca pogodio i Jesse Lingard.

Emery je nakon utakmice priznao kako mu je reprezentativac Bosne i Hercegovine prišao vidno razočaran. Naime, rekao je: “Nisam isfrustriran zbog te greške. Na kraju utakmice je gledao u pod, i rekao sam mu kako je odigrao jako dobru utakmicu, i da nam je ponudio dosta dobrih akcija zahvaljujući kojima smo mogli postići gol. Takve greške se dešavaju u obrani. Međutim, treba biti pozitivan i učiti iz njih.”

Ovo je bila Arsenalova čak 20. uzastopna utakmica bez poraza u svim takmičenjima, što se posljednji put dogodilo davne 2007. godine. Emery je komentarisao i izlazak Ramseya i Holdinga iz igre, koji su pretrpjeli povrede. Rekao je: “Takve vijesti su najgore za nas. Što se tiče Roba Holdinga, morat ćemo vidjeti što će reći doktori, ali to je velika povreda, u pitanju je koljeno. Nakon njihovih povreda, svi ostali su dali sve od sebe i fokusirali se na utakmicu. Nismo mogli kontrolirati igru svih 90 minuta. Ovaj remi nije najbolji, ali nije ni najgori. Jako sam ponosan na zalaganje igrača.”

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!