NaslovnicaVijestiNe zaboravlja bivši klub: Sjajna gesta Sergija Aguera

Ne zaboravlja bivši klub: Sjajna gesta Sergija Aguera

Nogometaš Manchester Cityja i reprezentativac Argentine svoje prve nogometne korake napravio je u argentinskom klubu Independiente, a onda se otisnuo u Europu.

Sergio+Aguero+Manchester+City+v+Manchester+lRSS0sz0bEFl (640 x 400)

Međutim, iako je prošlo 12 godina otkad je Aguero nastupao za Independiente, on i dalje nije zaboravio svoj prvi klub. Aguero je jedan od najmlađih debitanata Independientea kada je 2003. godine debitovao sa samo 15 godina za prvi tim. Odavno je poznato da će Sergio Aguero svoju karijeru upravo završiti u Independienteu.

Prije par dana Sergio Aguero je pokazao da je čovjek velikog srca. Pošto je veoma poznato da argentinski nogomet ne obiluje novcem, tako da svi klubovi ne mogu sebi priuštiti najmodernije trening kampove i opremu za treninge. U nogomet u Argentini se ne ulaže toliko novca kao u Europi, ali bar Independiente ne mora da brine dok je ljudi kao što je Aguero.

Naime, Sergio Aguero je nedavno, zajedno sa Gabrijelom Militom nekadašnjim igračem Barcelone, kupio novi trening kamp za Independiente.

“Ovo što su njih dvojica uradili za klub je neizmjerno važno za nas, to nema cijenu i biće upamćeno zauvijek. Navijači će to dobro zapamtiti.”, rekao je predsjednik argentinskog prvoligaša Hugo Moyano.

Aguero je za prvi tim Independienta odigrao tek osam utakmica jer se odmah tada vidjelo da se radi o talentovanom igraču koji može postati najbolji, tako da 2006. godine prelazi u Atletico Madrid za 5 miliona eura. Za pet godina provedenih u španskom timu postigao je tačno 100 golova u 230 utakmica. Trenutno nastupa za City u kojem je u 197 utakmica 128 puta tresao protivničke mreže.

Ugovor Sergija Aguera sa Cityjem ističe 2019. godine, a tada će Aguero imati 31 godinu, tako da će vjerovatno tada se ponovo vratiti u Argentinu, u svoj Independiente koji je ponajviše zaslužan što je od Aguera izrastao vrhunski nogometaš koji utjeruje strah u kosti svakom defanzivcu.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!