NaslovnicaVijestiNemanja Vidić ponovo u Manchester Unitedu

Nemanja Vidić ponovo u Manchester Unitedu

Nekadašnji kapetan Manchester United Nemanja Vidić, koji je nedavno završio igračku karijeru, vratio se u klub s Old Trafforda i radiće kao ambasador za Kinu.

Nemanja Vidić

Fudbaleri Manchester Uniteda na ljeto bit će osam dana na Turnije u Kini uoči nove sezone, a promoter će biti nekadašnji srpski defanzivac.

“Fenomenalno je ponovo vidjeti Vidića u bojama Uniteda – piše na Twitter nalogu Manchester Uniteda.

Vidić je najsvjetlije trenutke karijere proveo u Unitedu, za koji je igrao od 2006. do 2014, i postao jedan od najboljih defanzivaca svijeta.

Sa “Crvenim vragovima” osvojio je pet titula Premijer lige, Ligu prvaka, tri Liga kupa, pet Community Shieldova, Svjetsko klupsko prvenstvo.

Vidića su nedavno upitali zašto je okončao svoju karijeru na šta je on dao svoj odgovor:

“Bilo je pravo vrijeme, nisam mogao da pružim maksimum, bolje je da prestanem nego da se još više povrijedim. Dao sam najbolje godine u Engleskoj, nisam više mogao da budem na tom nivou zbog povrede”

Vidić je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Jedinstva iz Užica, potom je prešao u klub iz istog grada, Slobodu, a zatim ga je primijetio najveći srbijanski klub, Crvena zvezda i dovela ga u svoje redove. Na ‘Marakani’ se zadržao od 2000. do 2004. godine, a onda je otišao u Spartak iz Moskve za 4,5 miliona eura.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Nakon svega godinu dana provedenih u Rusiji, dogodilo mu se nešto najvažnije u karijeri – transfer ni manje ni više, nego u slavni Manhester United gdje je jedno vrijeme činio stub odbrane sa Riom Ferdinandom i uopšte najbolji štoperski tandem na svijetu. Manchester je za njega izdvojio oko 10 miliona eura. Punih osam godina je proveo na Old Traffordu a onda se osjetio pad forme, a doduše tada je već imao 32 godine. Karijeru je završio u Interu iz Milana.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!