NaslovnicaVijestiNEZAUSTAVLJIV: Lionel Messi protiv Levantea oborio još jedan klupski rekord!

NEZAUSTAVLJIV: Lionel Messi protiv Levantea oborio još jedan klupski rekord!

Zvijezda i kapiten Barcelone Lionel Messi jučer se još jednom, po tko zna koji put, upisao u povijest katalonskog kluba nakon što ih je predvodio do pobjede od čak 5-0 protiv Levantea.

Messi oborio novi rekord

Nakon što je sredinom tjedna u igru ušao sa klupe na utakmici posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Tottenham Hotspura, Argentinac je susret protiv Levantea u La Ligi počeo od prve minute, te učestvovao u svih pet golova, postigavši hat-trick i podijelivši dvije asistencije.

Prvo je u 35. minuti asistirao za gol Luisa Suareza, da bi uslijedila njegova tri gola, nakon čega je u 88. minuti ponovo podijelio asistenciju, kada je strijelac bio Gerard Pique za konačnih 5-0. To je bila Messijeva čak 323. pobjeda u La Ligi, čime je nadmašio svog bivšeg suigrača, legendarnog Xavija Hernandeza koji je ostao na 322 pobjede u najvišem španjolskom rangu.

Pored toga što je predvodio Barcelonu do najveće pobjede u ovoj sezoni, Messi je ovom predstavom znatno poboljšao svoju već impresivnu statistiku. Trenutno je vodeći strijelac u ligama petice ove sezone, sa 14 postignutih golova, a kada bi se brojali i golovi i asistencije, on je na brojci od 24, po čemu je također nedodirljiv u ruropskoj eliti. Pored svega toga, ovim hat-trickom je stigao i do cifre od točno 50 postignutih golova za klub i reprezentaciju ove godine, što mu uspjevalo u osam od proteklih devet godina.

Barcelona se ovom pobjedom izdvojila na prvom mjestu u La Ligi sa tri boda više od drugoplasiranog Atletico Madrida, te trećeplasirane Seville. Katalonci će u posljednjem ovogodišnjem kolu na Camp Nouu ugostiti Celtu, a liga će se nastaviti četvrtog januara, kada je na rasporedu novo kolo.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!