NaslovnicaVijestiNovak Đoković po šesti puta osvojio Australian Open

Novak Đoković po šesti puta osvojio Australian Open

Novak Đoković okrunio se titulom osvajača Australian Opena po rekordni šesti put, zahvaljujući 6-1, 7-5, 7-6(3) pobjedi protiv Andya Murraya u Melbourneu jutros.

OIR_resizer

Srbin je čak četiri puta do naslova u Australiji stigao upravo preko Andyja Murraya, koji je pet puta bio u finalu prvog Grand Slama sezone, no još uvijek ga nije uspio osvojiti.

Ova dva tenisača u finale su ušla kao prvi odnosno drugi tenisač svijeta. Svjetski broj jedan prvi set osvojio je za samo 32 minute, a Škot je uspio osvojiti tek jedan gem.

U drugom setu Murray je pokazao puno bolju igru, no to opet nije bilo dovoljno dobro da uzme set Srbinu.

Treći set otišao je u tie-break, a Đoković je ponovno bio smireniji i meč priveo kraju.

Samo Emerson (12), koji je također bio osvajač Australian Opena šest puta u 60-ima godinama prošlog stoljeća, Pete Sampras (14), Rafael Nadal (14) i Roger Federer (17) su osvojili više Grand Slam turnira od Srbina u karijeri.

Đoković se sada na toj listi izjednačio sa Rodom Laverom i Bjornom Borgom sa 11 osvojenih Grand Slam turnira.

[su_bet365_tennis_live_stream]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!