NaslovnicaVijestiOBARA REKORDE I U 34. GODINI: Cristiano Ronaldo je najbrži igrač Juventusa!

OBARA REKORDE I U 34. GODINI: Cristiano Ronaldo je najbrži igrač Juventusa!

Ne postoje riječi kojima bi se mogla opisati veličina Cristiana Ronalda u svijetu nogometa. Portugalska zvijezda već skoro dva desetljeća, uz Lionela Messija, dominira ovim sportom, te ne pokazuje znakove ‘usporavanja’.

Ronaldo najbrži u Juventusu

Bilo da se to radi o Manchester Unitedu, Real Madridu, ili Juventusu, Ronaldo je oduvijek bio na vrhuncu zadatka. Njegova nevjerovatna borbenost i želja za napredovanjem je nešto što ga je uvijek izdvajalo od svih ostalih igrača na svijetu, a po svemu sudeći i dalje ne namjerava stati sa takvim načinom života.

On je iznenadio cijelu nogometnu javnost prošle godine, kada je nakon devet sezona provedenih u Real Madridu odlučio prihvatiti novi izazov i preći u redove Juventusa. Uprkos tome što ima 34 godine, te mu se polako bliži kraj karijere, Portugalac je i dalje najbrži igrač ‘Stare dame’.

Naime, on je na nedavno odigranoj utakmici protiv Napolija dostigao brzinu od nevjerovatnih 34 km/h kada je isprintao 92 metra u samo 12 sekundi. To je daleko najveća brzina koju je bilo koji igrač talijanskog velikana postigao ove sezone.

Biti ispred igrača kao što su Juan Cuadrado, Alex Sandro i Douglas Costa, kojima je brzina možda i primarno oružje u njihovom načinu igre, te s obzirom na činjenicu da su znatno mlađi od njega, je nešto vrijedno divljenja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!