NaslovnicaVijesti"Odlazak iz Chelseaja je najbolja odluka koju sam donio u svom životu!"

“Odlazak iz Chelseaja je najbolja odluka koju sam donio u svom životu!”

Reprezentativac Burkine Faso i bivši igrač Chelseaja Bertrand Traore otkrio je kako je odlazak sa Stamford Bridgea najbolja odluka koju je donio u životu.

Bivši igrač Chelseaja otkrio kako je zadovoljan odlaskom iz kluba

22-godišnji napadač je proteklog ljeta stigao u Olympique Lyon za 10 miliona eura, gdje ove sezone igra jednu od važnijih uloga u timu. Ukupno u 13 nastupa u svim takmičenjima postigao je četiri gola.

On je kao 18-godišnjak stigao u Chelsea 2013. godine, za koji je u četiri godine provedene u klubu odigrao samo 16 nastupa za prvi tim, a dva puta je išao na posudbe. Prvi put u sezoni 2014/15 kada je otišao u Vitesse, te drugi put prošle sezone kada je otišao u Ajax.

“Odlazak iz Chelseaja je najbolja odluka koju sam donio u svom životu. Uživam trenutno, kao mladi igrač možete napredovati samo ako igrate svakog tjedna”, rekao je Traore za Daily Mail.

“Uživao sam u vremenu provedenom u Chelseaju i kad sam dobijao prilike da pokažem na terenu šta znam, te prilike sam prihvatao s obje ruke. Međutim, tamo nije bilo nikakve garancije da ću igrati redovno.”

“Bio bih sretan da sam ja taj koji će igrati u prvom timu Chelseaja svaki vikend, ali ovo je nogomet i morate donositi ovakve odluke.”

“Odlučio sam potpisati za Lyon i sretan sam zbog toga. Na meni je da se nastavim razvijati i napredovati, te dokazati da sam dovoljno dobar za igranje u Premier ligi.”

[su_bet365_100_bonus]

[su_analize_kraj_teksta]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!