NaslovnicaVijestiOgromna greška u procjeni svojih igrača: Veliki promašaji u Milanu, a sada...

Ogromna greška u procjeni svojih igrača: Veliki promašaji u Milanu, a sada vrijede pravo bogatstvo

Ogromna greška u procjeni svojih igrača. Veliki promašaji u Milanu, a sada vrijede pravo bogatstvo. Italijanski mediji u posljednje vrijeme počeli su pisati o promašajima Milana u procjeni svojih igrača. Naime, neki od najtraženijih igrača na svijetu su u Milanu proglašeni nedovoljno dobrim, da bi se na kraju u upravi „Rossonera“ pokajali.

Ogromna greška u procjeni svojih igrača

Najbolji primjer je Pierre-Emerick Aubameyang, igrač koji je prošao sve omladinske selekcije na San Siru, a nakon toga „pušten“ u St.Etienne kao „nedovoljno dobar“.

Milan ga je pustio za „samo“ milion eura, i tada su u upravi Milana smatrali da su dobro prošli što su barem nešto uzeli od tog transfera. Danas taj isti čovjek vrijedi preko 50 miliona eura, i Borussija iz Dortmunda će za njega uzeti pravo bogatstvo. No, Aubameyang nije jedini veliki promašaj Milana u posljednje vrijeme.

Sljedeći u nizu je Unitedov Matteo Darmian, fudbaler koji igra sjajno ove sezone. Nakon što je prošao sve omladinske selekcije u Milanu, nije uspio da se nametne na bekovskoj poziciji pored nekonstantnog Abatea i Kevina Constanta, čovjeka koji trenutno sjedi na klupi u Turskoj. Darmian je posuđen Torinu, da bi na kraju sezone njegov ugovor bio otkupljen. „Bikovi“ su ga kasnije prodali Manchester Unitedu, a on je postao i prvi bek italijanske fudbalske reprezentacije.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Najnoviji primjer je Riccardo Saponara, fantastični mladi fudbaler koji se smatra prirodnim nasljednikom Kake. Osim što njih dvojica neodoljivo liče jedan na drugog, i po stilu igre ne razlikuju se mnogo. Doduše, Saponara nikad neće biti najbolji igrač na svijetu kao što je Kaka bio, ali će sigurno na kraju sezone otići iz Empolija u neki od najboljih klubova na svijetu.

U Milanu će se morati dobro zamisliti šta rade, jer bi ubrzo i Jose Maurimogao krenuti stopama brojnih fudbalera koji su proglašeni „nedovoljno“ dobrim za sedmerostrukog šampiona Evrope. Mladi Mauri je došao iz Parme koja je proglasila stečaj, a Argentinac sa italijanskim pasošem je bio jedina svijetla tačka u toj ekipi. Trenutno, šansu kod Mihajlovića dobija na kapaljku, pa bi se, ukoliko se nastavi sa tim trendom, Milan mogao ozbiljno „uhvatiti za glavu“.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!