NaslovnicaVijestiOlivier Giroud: Bio sam vrlo blizu prelaska u taj klub ovog ljeta

Olivier Giroud: Bio sam vrlo blizu prelaska u taj klub ovog ljeta

Napadač Arsenala Olivier Giroud otkrio je kako je bio vrlo blizu odlaska u Everton u ljetnom prelaznom roku, ali da vjeruje kako je donio pravu odluku ostavši u trenutnom klubu.

Giroud otkrio koji engleski klub ga je pokušao dovesti

‘Karamele’ su željele dovesti 31-godišnjeg Francuza kao zamjenu za Romelua Lukakua, koji je otišao u Manchester United za 85 miliona eura.

Iako je startao samo u tri utakmice ove sezone, u Europskoj ligi i Liga kupu, Giroud je potvrdio da nema namjeru napustiti Emirates stadion u zimskom prelaznom roku, čak i da Everton ponovo pokaže interes za njega.

On je izgubio mjesto u početnih 11 Wengerovog tima nakon dolaska njegovog suigrača iz reprezentacije Alexandrea Lacazetta iz Lyona.

[su_no1forfootball]

“Bio sam vrlo blizu prelaska u drugi engleski klub, Everton, ali mislim da sam donio dobru odluku”, rekao je Giroud za francuske medije.

Olivier bi se savršeno uklopio u planove Evertonovog trenera Ronalda Koemana, koji je imao dosta uspjeha sa snažnim i visokim napadačima, a prethodno je trenirao i imao dosta uspjeha sa Romeluom Lukakuom i Grazianom Pelleom.

Giroud, koji je također ranije priznao da je odbio ponude Marseillea i Lyona, ne isključuje povratak u Francusku.

“Imam dosta poštovanja prema Marseillu, čiji sam navijač bio godinama, kao i prema Lyonu koji je također pokazao interes za mene. Nisam imao namjeru vraćati se u Francusku. Nemam ništa protiv ta dva kluba, sretan sam u Engleskoj. Međutim, povratak je moguć jednog dana.”

[su_cashout]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!