NaslovnicaVijestiPique večerao sa Mark Zuckerbergom

Pique večerao sa Mark Zuckerbergom

Pique večerao sa Mark Zuckerbergerom. Barcelonina zvijezda nije bio najpoznatiji čovjek u toj sobi, kada je srijedu navečer proveo sa osnivačem Facebooka i njegovom suprugom Priscillom Chan. Gerard Pique je jedan od najpoznatijih fudbalera na planeti…tako da je rijetko kad neko poznatiji od njega na istom mjestu sa njim.

Pique večerao sa Mark Zuckerbergerom

Branič je večerao sa osnivačem Facebooka Mark Zuckerbergom i suprugom Priscillom Chan u srijedu kada je proslavila svoj rođendan u hotelu Cotton House u Barceloni.

To možda na prvi pogled izgleda kao čudna večera, ali Pique i Zuckerberg imaju historiju, sa igračem Barce i njegovom ženom Shakirom – koja je također prilično poznata ličnost – čestitajući osnivaču Facebooka na rođenju njegove kćeri Max u decembru.

Celebrating Priscilla’s birthday with friends on our last night in Barcelona.

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, February 24, 2016

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Pique potiče iz bogate i ugledne katalonske porodice. Njegov djed Amador Beranabeu je bio potpredsjednik Barcelone.

Karijeru je započeo u mlađim pogonima Barcelone. Ipak sa 17 godina odlučuje se za Manchester United. U Manchesteru je proveo četiri sezone, sa izuzetkom jedne godine gdje je bio na pozajmici u Zaragozi u sezoni 2006/07.

Za Manchester je debitovao oktobra 2004. godine u meču Liga kupa protiv nižerazrednog Crewa. Prvi meč u Premijer Ligi odigrao je protiv West Hama 29. marta 2006. godine. 2006. godine odlazi na pozajmicu u Zaragozu, gdje je odigrao 22 meča i činio glavni odbrambeni bedem sa sadašnjim saigračem iz Barcelone, tada standardnim štoperom Zaragoze Gabrijelom Militom.

Po povratku iz Zaragose u Manchester, odigrao je devet mečeva u sezoni 2007/08. Te sezone sa Manchesterom je osvojio Premijer ligu i Ligu šampiona. Te sezone postigao je dva pogotka oba u Ligi šampiona, prvi protiv Dinamo iz Kijeva, drugi protiv Rome.

27. maja 2008. godine potpisuje četvorogodišnji ugovor sa Barcelonom, klubom u kome je započeo svoje prve igračke korake. Dolaskom Pepa Guardiole za novog trenera postao je standardan u timu.

Prvi gol za Barcelonu postigao je 26. novembra 2008. godine u meču grupe C Lige šampiona 2008/09. protiv lisabonskog Sportinga (pobjeda od 5-2). Prvi gol u Primeri postigao je u derbi meču protiv Real Madrida 2. maja 2009. godine, meč koji je Barcelona ubjedljivo dobila sa 6-2.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!