NaslovnicaVijestiPosljednji dan prijelaznog roka: Englezi oborili rekord

Posljednji dan prijelaznog roka: Englezi oborili rekord

Nogometni klubovi Premiershipa potrošili su više od milijardu funti na transfere igrača tijekom ljetnog prijelaznog roka koji se večeras završava. Kako je prenijela konzultantska tvrtka Deloitte premijerligaški klubovi potrošili su 1,005 milijardi funti, što je rekordna suma za prijelazni rok.

Englezi

Prethodni rekord, prošlogodišnji, od 870 milijuna funti, premašen je prošlog četvrtka, šest dana prije završetka aktualnog prijelaznog roka.

Arsenalovi transferi od utorka, kada su dovedeni Lucas Pérez i Shkodran Mustafi za ukupno 52 milijuna funti, promogli su da se probije granica od milijardu funti. Premijerligaški klubovi imaju veću kupovnu moć zahvaljujući novom ugovoru vrijednom 5,1 milijardi funti za televizijska prava. Ukupno 12 klubova je ovog ljeta oborilo svoje transfer rekorde.

Početkom mjeseca Manchester United je postavio novi britanski rekord, pošto je za 89 milijuna funti doveo Paula Pogbu iz Juventusa.

Pojedini treneri su se požalili da britanskim klubovima drugi klubovi traže previše novca za kupnju igrača, na temelju unosnog ugovora o televizijskim pravima. Trener Chelseaja Antonio Conte kazao je prošlog tjedna da je tržište “ludo” i da je od kluba traženo da “plati 50 milijuna funti za osrednje igrače”.

Prijelazni rok u Engleskoj završava večeras u ponoć po srednjoeuropskom vremenu, a do kraja prijelaznog roka sigurno će biti još neka ‘bomba’, a najnovija informacija što se tiče transfera u Engleskoj jeste prelazak Davida Luiza iz PSG-a u Chelsea odakle je i otišao u francuski klub prije dvije godine.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!