NaslovnicaVijestiRanieri dobio ponudu za mjesto selektora italijanske reprezentacije

Ranieri dobio ponudu za mjesto selektora italijanske reprezentacije

Predsjednik Nogometnog saveza Italije Carlo Tavecchio rekao je da bi u budućnosti želio vidjeti trenera Leicestera Claudija Ranierija kako predvodi “azure” do titule prvaka svijeta.

Ranieri

“Govorim na apstraktan način, ne o sljedećem Svjetskom prvenstvu. Claudio je mlad i ima vremena za njega. U svojoj drugoj sportskoj domovini ima još mnogo toga postići i mislim da sada ne bi bilo korektno da mu to oduzmemo”, rekao je Carlo Tavecchio na današnjoj dodjeli nagrade za najboljeg talijanskog trenera u sezoni koja je pripala Ranieriju.

U dugoj trenerskoj karijeri 64-godišnji Ranieri do titule prvaka Engleske s Leicesterom nije imao velikih i značajnih trofeja. On je nedavno izjavio da naredne sezone namjerava ostati u Leicesteru s kojim će se natjecati u Ligi prvaka.

“Od svih trofeja što su osvojili Talijani, dostignuće Claudija je nenadmašivo”, rekao je Tavecchio.

Selektor reprezentacije Italije Antonio Conte napustiće tu funkciju po završetku Europskog prvenstva u Francuskoj pošto će od naredne sezone predvoditi Chelsea.

“Conte u reprezentaciji obavlja odličan posao. Uznemiren sam što napušta nacionalnu selekciju, ali sam sretan što će biti sa mnom u Engleskoj”, rekao je Ranieri.

Claudio Ranieri je u svojoj trenerskoj karijeri trenirao mnoge velikane kao što su Napoli, Fiorentina, Chelsea, Atletico Madrid, Inter, Valencia, Parma, Roma, Monaco, a jedno vrijeme je bio i na klupi nacionalnog tima Grčke, no tamo nisu imali strpljenja za njega. Italijanski stručnjak je svega četiri utakmice bio na klupi Grčke.

[su_sportingbet]

Nedugo nakon otkaza na toj funkciji, Ranieri je za medije iz Leicestera rekao:

“Napravio sam grešku kada sam preuzeo grčku reprezentaciju. To sam uradio jer sam želio malo drugačiji posao. Na klupi Grčke sam imao četiri utakmice. Imao sam samo 12 dana treninga. Šta mogu da uradim za 12 dana? Trebao sam obnoviti nacionalnu selekciju za samo 12 dana? Šta sam mogao? Ja nisam mađioničar.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!