NaslovnicaVijestiRanieri: Navijači mogu sanjati, ali igrači moraju ostati fokusirani!

Ranieri: Navijači mogu sanjati, ali igrači moraju ostati fokusirani!

Claudio Ranieri je izjavio da njegovi igrači moraju ostati fokusirani i ne razmišljati o tituli prvaka Premier lige, iako su današnjom pobjedom korak bliže ka tituli.

Navijači mogu sanjati, ali igrači moraju ostati fokusirani

Dva gola Jamiea Vardyja su osigurala tri boda “Lisicama” na gostovanju kod Sunderlanda, te sada imaju čak deset bodova više od drugoplasiranog Tottenhama.

Vardy i Danny Drinkwater su poslije utakmice izjavili da osjećaju kako je ova pobjeda ključna, jer je njihov tim slavio na tri uzastopne gostujuće utakmice i na korak je od osvajanja titule.

Ranieri je nakon utakmice zaplakao od sreće, te je izjavio da njegov tim ne može dopustiti da izgubi fokusiranost.

“Znali smo da će biti teško, što je normalno, jer se Sunderland bori za opstanak, ali jako sam sretan zbog tri osvojena boda”, rekao je Ranieri za BBC Sport.

“Naš nastup je bio vrlo solidan. Imali su priliku da izvuku neriješen rezultat, ali i mi smo imali tri ili četiri prilike da riješimo pitanje pobjednika ranije.”

“Navijači mogu sanjati, ali igrači moraju ostati fokusirani. Sada nas očekuju dvije teške utakmice kod kuće, ništa još nismo postigli. Moramo ostati mirni, fokusirani, jaki i nastaviti igrati kao do sad. Bavite se ovim poslom zbog svih emocija koje donosi nogomet, ali teško mi je opisati vam kako se osjećam trenutno. Danas smo napravili nekoliko grešaka, još uvijek moramo analizirati ono što nije u redu.”

Vardy je prekinuo negativan niz od šest utakmica bez postignutog gola, te je sada na cifri od 21 gola u sezini, a Ranieri priznaje da je olakšanje vidjeti da njegov najbolji napadač ponovo postiže golove.

“Važno je što je Jamie Vardy postigao golove jer imao je par dobrih asistencija u posljednjih nekoliko utakmica, ali on je naš napadač i treba postizati golove ponovo. Veoma sam sretan zbog njega.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!