NaslovnicaVijestiRanieri objasnio zašto je ostavio Mahreza na klupi

Ranieri objasnio zašto je ostavio Mahreza na klupi

Menadžer aktualnog prvaka Leicestera, Claudio Ranieri, objasnio je zašto je ostavio na klupi Riyada Mahreza, jednog od dva najbolja igrača protekle sezone, u kojoj je Leicester čudesno osvojio naslov.

na klupi

Prvak Engleske uletio je u opasnu zonu, pored slabih igara, razlog za posrtanje “Lisica” je i loša atmosfera u ekipi. Porazom od Evertona (0:2) na svom King Power stadionu, Leicester je pao na 16. mjesto Premier lige i sada ima samo tri boda više od Sunderlanda koji se nalazi prvi ispod crte za ispadanje.

Iskusni trener Claudio Ranieri muku muči s igračima koji su bili najzaslužniji za senzacionalno osvajanje titule. Jamie Vardy nije igrao protiv Evertona zbog suspenzije, ali je engleske medije najviše zanimalo zašto Ranieri drugi put ove sezone nije uvrstio Riyada Mahreza u startnu postavu. Alžirac je ostao na klupi, ušavši u igru u 62. minuti, ali nije pomogao ekipi da izbjegne poraz, deveti od starta prvenstva.

“Riyad nije u dobroj formi, na treninzima ga ne vidim. Ovo mu je bila poruka da mora više raditi i biti korisniji za tim”, istaknuo je Ranieri.

Mahrez je prošle sezone briljirao (17 golova, 11 asistencija), u ovoj je daleko od prave forme. U dosadašnjem dijelu sezone samo tri puta je bio strijelac, dodavši skromne dvije asistencije. Lucidni veznjak, koji je jedan od glavnih kandidata za afričkog igrača godine, mogao bi već na zimu napustiti klub, ponovo se najviše spominje Arsenal.

Leicester čeka velika borba u Premijer ligi, a za sada jedina svjetla točka je Liga prvaka u kojoj se “Lisice” sastaju sa Sevillom u osmini finala.

U sledećem kolu, poslednjeg dana ove godine, Leicester na svom King Power stadionu dočekuje Bilićev West Ham, koji ove sezone takođe bilježi rezultate ispod očekivanja.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!