NaslovnicaVijestiRanieri otkrio koji su mu ciljevi u 2017.

Ranieri otkrio koji su mu ciljevi u 2017.

Claudio Ranieri, otkrio je koji su mu ciljevi za predstojeću godinu, nakon fantastične 2016, u kojoj je njegov Leicester senzacionalno osvojio englesku Premier ligu, a u Ligi prvaka se plasirao u osminu finala.

ciljevi

2016. godina je na izmaku, a vjerojatno najveće sportsko čudo u njoj je Leicesterovo osvajanje Premier lige. Međutim, nakon godine iz bajke, Leicesterovi ciljevi su skromniji.

Ranierijeva momčad je šokirala cijeli svijet, ali Italijan ima drugačije planove u mislima za 2017, u kojoj će prioritet biti osiguranje premijerligaškog statusa, s obzirom na to da su samo 3 boda iznad zone ispadanja, dok bi trijumf nad Sevillom i prolazak u četvrtfinale Lige prvaka bio “ostvarenje sna”.

“Što se tiče Lige prvaka, mnogi su rekli, “Oh, Sevilla, to je dobar ždrijeb” – zašto to govore”, rekao je menadžer “Lisica” za Sky Sports.

“Osvojili su tri europska trofeja u nizu. Neće nam biti lako, ali u redu je. To je naš san.”

“Za Premier ligu, zna se – 40 bodova. Moramo biti sigurni i nadam se da će utakmica protiv Stoke Cityja biti prekretnica za nas, tako da možemo početi iznova.”

Ranieri se složio da je 2016. njegova najbolja godina u karijeri, ali još uvijek se prisjeća svojih početaka kao trener.

“Nikada nisam osvojio neki naslov, i zbog tog razloga je najbolja”, dodao je on.

“Nikada ranije mi se to nije desilo u životu. Poslednjih sedam ili osam utakmica, nakon istinske borbe, protivnici bi mi prilazili i govorili “Pokušajte da osvojite ligu”, bilo je zaista nevjerojatno.”

“Međutim, takođe ne mogu zaboraviti kada sam počeo, pošto sam bio poput Jamieja Vardyja – Fletwood Town, amaterski tim, i polako, korak po korak, prelazio sam stepenicu po stepenicu.”

“Ako sam nakon 30 godina osvojio titulu, znači da sam naporno radio, i zbog toga sam zaista, zaista prezadovoljan.”

Aktualni prvak Leicester, koji se nalazi tek na 15. mjestu na tablici, dočekaće Everton na svom King Power stadionu na Boxing Day, te će ugostiti i West Ham poslednjeg dana u godini.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!