NaslovnicaVijestiReal i Bayern u utrci za golgeterom iz Premiershipa

Real i Bayern u utrci za golgeterom iz Premiershipa

Real Madrid i Bayern Munchen obnovili su interes za engleskog reprezentativnog napadača, Harrya Kanea, koji predvodi Tottenham u utrci za šampionskom titulom.

Real

Kane je najbolji strijelac Premier lige ove sezone sa 22 gola, odnosno dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa Leicesterovim Jamie Vardyjem.

U večerašnjem duelu protiv Stokea Kane će biti udarna igla Spursa, koji će pokušati da se približe vodećim “Lisicama” na 5 bodoca zaostatka.

Harry Kane je prvi Tottenhamov igrač koji je postigao 20 i više golova u dvije uzastopne sezone u najvišem rangu, poslije Martina Chiversa koji je to uradio 1971-73. Kane je proglašen PFA mladim igračem godine u 2015, i ove sezone konkuriše za obe nagrade u izboru udruženja engleskih profesionalnih igrača, za titulu najboljeg mladog i najboljeg igrača.

Napadač je sretan u Tottenhamu i ne razmišlja o selidbi, no izvori iz Španije i Engleske govore da se i Real i Bayern interesuju za njegove planove. Njemu će vjerovatno biti ponuđen novi ugovor u narednim mjesecima kao nagrada za dosadašnji učinak. 22-godišnjakje potpisao petoipogodišnji ugovor prije 14 mjeseci, sa platom povećanom na 50.000 funti sedmično.

Real i Bayern, koji su još u igri za titulom prvaka Evrope, gledali su Kanea tokom ove sezone. Real planira da proda Karima Benzemu na ljeto, dok je njihov trener Zinedine Zidane, nahvalio Engleza.

Zidane je rekao: “Kane i Raheem Sterling su dva vrlo interesantna igrača u Engleskoj, EP na ljeto u Francuskoj će biti prava prilika da pokažu ostatku evrope koliko su dobri”.

Kane je uzvratio na komplimente: “Sjajno je čuti takvo nešto od jednog od najboljih igrača na svijetu i istinske legende ove igre. To znači da idem pravim putem, što je dobro.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Bayern je u pregovorima sa Robertom Lewandowskim, kojem ugovor ističe za tri godine, i koji je takođe povezivan sa Real Madridom.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!