NaslovnicaVijestiRonaldinho: Firmino je na istom nivou kao i Iniesta i Ozil!

Ronaldinho: Firmino je na istom nivou kao i Iniesta i Ozil!

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho izjavio je da vjeruje kako je Roberto Firmino na istom nivou kao što su Andres Iniesta i Mesut Ozil, te smatra da će Jurgen Klopp graditi tim oko njega.

roberto firmino

Liverpool je za Firmina platio 29 miliona funti Hoffenheimu prošlog ljeta, te nakon lošeg početka sezone, Brazilac je polako počeo opravdavati novac za koji je doveden.

24-godišnjak, koji je često igrao na poziciji napadača ove sezone, postigao je pet golova u Premier ligi i upisao pet asistencija, a četiri od tih pet golova je postigao u posljednje četiri odigrane utakmice.

“Nisam nikada ni sumnjao da će biti odličan igrač za Liverpool, znao sam čim je stigao”, rekao je Ronaldinho za Daily Mirror.

“On je jedan od najboljih na svijetu u onome što radi. Na istom je nivou kao i Ozil, Silva, Iniesta i ostali sjajni igrači koji igraju na istoj poziciji. Siguran sam da će Jurgen Klopp graditi svoj novi tim oko njega.”

“Klopp je jedan od najboljih trenera na svijetu, znat da su njegovom timu potrebni bolji igrači, kao i Firminu kako bi izvukao što više iz njega. Siguran sam da, kada je stigao u Liverpool, Klopp mu je obećao da će dovesti svoje igrače i da će Firmino biti u središtu tima. Ukoliko se to ostvari, ne vidim razlog zašto Liverpool ne bi ponovo bio kandidat za titulu prvaka.”

Roberto Firmino je ove sezone u dresu Liverpoola odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima, te pritom postigao pet golova i upisao četiri asistencije, a također četiri puta je izabran i za igrača utakmice u Premier ligi.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!