NaslovnicaVijestiRonaldo otkrio šta je pričao sa Zidaneom pred penale

Ronaldo otkrio šta je pričao sa Zidaneom pred penale

Real Madrid je po 11. put u svojoj istoriji prvak Europe! U finalu Lige prvaka na San Siru savladali su Atletico Madrid. Nakon produžetaka rezultat je glasio 1-1, te se pristupilo izvođenju jedanesteraca gdje je Real bio uspješniji i tako podigrao trofej najmenjen prvaku Europe.

Ronaldo

Real Madrid je poveo u 15. minuti golom Sergija Ramosa na asistenciju Balea, a Atletico je imao priliku izjednačiti rezultat već na početku drugog poluvremena, ali prečku ‘sa kreča’ je pogodio Antoine Grizemann.

Tim Diega Simeonea ipak stiže do izjednačenja, i to u 79. minuti kada je Carrasco odlično pokupio centaršut Juanfrana i donio izjednačenje svom timu. U produžecima Real je bio bolji tim, te je možemo reći, zasluženo osvojio titulu prvaka.

‘Kraljevi’ su pogodili svih pet penala, a precizni sa bijele tačke bili su Lucas, Marcelo, Bale, Ramos i Ronaldo. Kod Atletico Madrida kao tragičar ostat će upamćen Juanfran, a prije njega su za Atletico pogađali Griezmann, Gabi i Niguez.

Nakon utakmice, Cristiano Ronaldo, koji i nije baš blistao na utakmici, rekao je :

“Veoma smo srećni, finala su uvijek ovakva. Moja ekipa je bila jako dobra. Bili smo impresivni. Znao sam da ću izvesti posljednji penal, bio sam samouvjeren. Presrećan sam, ovu titulu ću posvetiti svim Madridistima.

Portugalski nogometaš je otkrio šta je rekao treneru Zinedineu Zidaneu uoči izvođenja penala.

“Imao sam viziju i znao sam da ću da dam gol za pobjedu. To sam rekao i Zidneu. Zato sam ga pitao da mi dozvoli da šutiram peti penal, jer sam znao da ću ga dati za pobjedu.”, rekao je Ronaldo kojemu je ovo treća titula Lige prvaka u karijeri, dvije sa Real Madridom, te jedna sa Manchester Unitedom.

[su_betfair_200eura]

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!