NaslovnicaVijestiRyan Giggs upozorio Mourinha: "Po ovome se razlikujemo od drugih, to se...

Ryan Giggs upozorio Mourinha: “Po ovome se razlikujemo od drugih, to se neće mijenjati”

Louis van Gaal, trener Manchester Uniteda ove sezone dao je priliku 14 novih igrača, no unatoč tome nizozemski strateg će na kraju sezone napustiti Manchester United. Na ‘Old Trafford’ je stigao 2014. godine.

Ryan Giggs

Nasljednik Van Gaala bit će skoro pa sigurno Jose Mourinho koji je sve dogovorio sa klubom iz Manchestera, ostale su samo formalnosti. Pomoćni trener Uniteda i legendarni igrač ovog kluba, Ryan Giggs rekao je da klub neće promijeniti svoju politiku mladih igrača i kada dođe Portugalac.

Ove sezone za United su debitovali, Jese Lingard, Tyler Blackett, Saidy Janko, Reece James, Andreas Pereira, Paddy McNair, Tom Thorpe, Cameron Borthwick-Jackson, Donald Love, Joe Riley, Marcus Rashford, Regan Poole, Timothy Fosu-Mensah i James Weir, ali u medijima su se pojavile glasine da će Mourinho zapostaviti školu Uniteda zbog dovođenja skupocjenih stranih igrača, no pomoćni trener Ryan Giggs je rekao da navijači taj scenario neće gledati.

“Filozofija mladih igrača će uvijek biti dio kluba. To je dio istorije, po tome se razlikujemo od ostalih klubova. Da, možemo dovesti vrhunske igrače iz raznih dijelova svijeta, ali želimo da igraju igrači koji su prošli našu školu nogometa, bio to napadač, krilo ili defanzivac, nebitno. To je veliki dio Unitedove istorije. Navijači uvijek traže na terenu mlade igrače iz naše škole zajedno sa igračima vrhunskog ranga iz svijeta.”, riječi su Ryana Giggsa za zvaničnu web stranicu Uniteda.

Ryan Giggs je nastupao za United od 1990. godine do 2014. kada je odlučio da se upusti u trenerske vode. Za United je skupio 672 nastupa, a zanimljivo je to da je svoje prve nogometne korake napravio u školi Manchester Cityja. Što se tiče Josea Mourinha koji bi trebao naslijediti Van Gaala, on vrijedi za jednog od najtrofejnjih trenera današnjica, prije Uniteda trenirao je mnoge klubove od kojih su najzvučniji Chelsea, Real Madrid, Inter…

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!