NaslovnicaVijestiScholes želi pomoći Van Gaalu u Manchester Unitedu

Scholes želi pomoći Van Gaalu u Manchester Unitedu

Scholes želi pomoći Van Gaalu u Manchester Unitedu. 41-godišnjak je spreman da napusti svoju ulogu učenjaka na televiziji kako bi se zauzeo za ulogu u Crvenim đavolima, iako nema zvaničnih ponuda od strane kluba sa Old Trafforda.

Scholes želi pomoći Van Gaalu u Manchester Unitedu

Bivši veznjak Manchester Uniteda, Paul Scholes želi da preuzme trenersku ulogu na Old Traffordu kako bi pomogao Van Gaalu da vrati Manchester na staru slavu.

Bviši engleski internacionalac je postao poznat po kritikama koje udjeljuje Louis van Gaalu i Manchester Unitedu.

Paul Scholes želi da pomogne Manchester Unitedu tako što će preuzeti poziciju pomoćnog trenera na Old Trafffordu.

Međutim, nema zvaničnih ponuda od strane čelnika Manchester Uniteda, ali ništa nije isključeno.

Scholes je ponikao u ekipi Oldhama, gde su ga vrlo brzo zapazili skauti Manchester Uniteda.

Sa 14 godina prelazi u Manchester u kojem su mu saigrači bili David Beckham, Gary Neville, Phil Neville, Nick Butt i Ryan Giggs.

Prvi meč za Manchester United je odigrao 21. septembra 1994. na utakmici Liga kupa protiv Port Vale-a i postigao oba gola za pobedu Manchester Uniteda (2:1).

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Za Manchester United je odigrao 676 utakmica i postigao 150 golova (od toga je 466 utakmica odigrao u prvenstvu na kojima je postigao 102 gola). Jedan je od petorice igrača koji su odigrali više od 500 utakmica za Manchester United u svim takmičenjima.

Nakon završene sezone 2010/2011, osvojene titule prvaka i poraza u finalu Lige šampiona, Paul Scholes je odlučio da završi igračku karijeru i ostane da radi u klubu kao trener.

5. avgusta 2011. je odigrao svoj poslednji meč u dresu Manchester Uniteda, a oproštajni meč je igran na Old Traffordu protiv američkog kluba New York Cosmos. Manchester United je pobedio 6:0, a Scholes je postigao svoj poslednji (prvi na meču) pogodak u 9. minutu šutom sa 25 metara.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!