NaslovnicaVijestiSiniša Mihajlović: Utrka za Ligu prvaka još nije gotova

Siniša Mihajlović: Utrka za Ligu prvaka još nije gotova

Trener AC Milana Siniša Mihajlović tvrdi da njegov tim još uvijek ima priliku stići do top tri, te osigurati igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Utrka za Ligu prvaka još nije gotova

Roma je pobjedom protiv Carpija u petak ostavila Milan na sedam bodova, koji ih dijele od treće pozicije i kvalifikacija za Ligu prvaka. Međutim, Milan još uvijek ima šansu da stigne Romu. Sutra je na rasporedu utakmica između četveroplasirane Fiorentine i petoplasiranog Intera, te Rossoneri imaju priliku smanjiti zaostatak pobjedom nad Genoom.

Mihajlovićev tim je neporažen u posljednjih šest ligaških utakmica, a on je uvjeren da se još uvijek mogu kvalifikovati u Ligu prvaka ukoliko poprave obranu i završnicu.

“Ne postižemo golove iz šansi koje stvaramo i moramo prestati s tim. Ne možemo uvijek kriviti lošu sreću, već moramo biti nemilosrdni pred golom protivnika. Međutim, ne mogu reći ništa loše za moje igrače i njihove nastupe i predanost, ali ukoliko nismo u mogućnosti uvijek pobijediti, krivnja je svakako naša.”

“Najbolji timovi uvijek uspiju doći do pobjeda. Iz sedam utakmica protiv Genoe, Atalante, Bologne, Verone, Empolija, Carpija i Udinesea, osvojili smo samo pet bodova od mogućih 21.”

“Vjerujem da možemo završiti ispred nekih timova koji su trenutno ispred nas na tabeli. Da bismo to ostvarili treba nam dosljednost u našim rezultatima. Utrka za Ligu prvaka još uvijek nije gotova.”

Predsjednik Milana Sillvio Berlusconi ovog mjeseca slavi 30 godina otkako je preuzeo vodstvo na San Siru, a Mihajlović ga je pohvalio za sve što je napravio u tom periodu.

“To je nevjerovatno postignuće, na čelu je već 30 godina. Ne postoji niko poput njega ko je osvojio više trofeja u zemlji i inozemnstvu. Poklon koji mu svi želimo dati je vraćanje Milana tamo gdje zaslužuje biti.”

Jeremy Menez bi se uskoro trebao vratiti na teren nakon što je izbivao od kolovoza prošle godine zbog problema sa leđima, ali Mihajlović je oprezan i ne želi forsirati njegov povratak.

“Zaigrat će kada dostigne ponovo pravi intenzitet. Jedva čekamo da se vrati, ali trenutno je daleko od svog najboljeg stanja.”

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!