NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Iz Boce potvrdili da Carlos Tevez napušta klub po drugi put

SLUŽBENO: Iz Boce potvrdili da Carlos Tevez napušta klub po drugi put

Napadač Boce Juniors Carlos Tevez blizu je odlaska u kinesku Super ligu, tačnije u Shanghai Shenhuu, potvrdio je klupski direktor.

Iz Boce potvrdili da Carlos Tevez napušta klub

Bivši igrač Manchester Uniteda, Cityja i Juventusa vratio se u svoj klub iz djetinjstva prošle godine, ali čini se da je već odigrao svoju posljednju utakmicu u njegovom dresu.

Tevez je postigao dva gola u pobjedi u Superclasicu rezultatom 4-2 odigranom prošlog vikenda protiv River Platea, a izgleda da je to bio i njegov posljednji nastup za Bocu.

“On odlazi iz kluba”, potvrdio je sportski direktor Boce za španjolsku Marcu.

“Sve što preostaje je da se ozvaniči taj transfer.”

Iako su u klubu svi uvjereni u Tevezov odlazak, on je nedavno izjavio da će razmisliti o svojim opcijama: “Moja glava pokušava razmišljati o ostanku. I dalje ne mogu zamisliti sebe kako napuštam Bocu.”

“Mislim da je vrijeme da dobro razmislim i da donesem odluku. Znam da moji suigrači žele da ostanem, da trener želi da ostanem, ali ta odluka je moja i donijet ću je hladne glave. Znam da je teško jer svi očekuju moj odgovor, ali moram dobro razmisliti o njemu.”

Predsjednik Shanghai Shenhue, Wu Xiaohui, izjavio je da su pregovori u poodmakloj fazi, ali još uvijek nisu dogovoreni svi detalji oko ugovora. Nagađa se da će Argentinac zaraditi oko 84 miliona dolara za nešto više od dvije godine igranja u Kini.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!